zaterdag 19 september, 2020 02:10
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

7 feitjes over kerst

  Educatie

Ken jij ze al?
We vieren kerst elk jaar en je zou dus wel denken dat je alles weet over dit gezellig feest. Toch zijn er ook een paar dingen die maar weinig mensen weten... Hoeveel wist jij er al?

Kerst verplaatsen
Op sommige plekken is het mogelijk om kerst te verplaatsen. In veel voormalig Britse koloniën wordt kerst verplaatst als het op een zondag valt.

Kerstnacht
In veel kerken wordt de nacht voor kerst een kerstnachtdienst georganiseerd. Dit is een overblijfsel van de Joodse traditie, waarbij een dag begint met een nacht (in plaats van de traditie dat een dag begint met zonsopkomst).

Relatiekiller
Uit onderzoek blijkt dat de meeste stellen rond kerst (en oud en nieuw) uit elkaar gaan. Stellen hebben een aantal dagen (onder sociale druk) samen doorgebracht en veel relaties gaan dan stuk.

Kerst- of paasbrood
Wat is het verschil tussen kerst- en paasbrood? Heel simpel, op paasbrood zit geen poedersuiker en op kerstbrood wel.

Alle ballen verzamelen
Een Engelse universiteit heeft een formule gemaakt zodat je, aan de hand van de lengte van je kerstboom, kan uitrekenen wat het ideale aantal kerstballen is. De formule is: √17/20 x de lengte van je boom.

Witte kerst
In de afgelopen honderd jaar hebben we maar acht keer een witte kerst gehad.

Gezellige kerst
Uit Noors onderzoek blijkt dat er wel 25.000 spinnetjes, bladluizen en andere kleine insecten in je boom leven. Na een paar dagen sterven ze, omdat het er te droog is.

Meer berichten