CASD hoopt dat het concert van Boddé en Deurloo door kan gaan
CASD hoopt dat het concert van Boddé en Deurloo door kan gaan

Stichting CASD kijkt uit naar concerten

Cultuur

Zierikzee - Hij blijft een optimist, Martin de Jong van de Stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland. Flexibel schakelend wanneer er producties verschoven moesten worden. Inmiddels is het wachten op de persconferentie, waar aangekondigd zal worden dat de theaters weer open gaan, maar onder welke voorwaarden? De bestuursleden van CASD hopen dat het tonen van een vaccinatiebewijs voldoende is om een concert bij te wonen.

Programma voor juni

Alle producties die gepland stonden voor 2020 en tot en met mei 2021 werden verschoven of geannuleerd, dus dat hakte er behoorlijk in. Het huidige programma is te vinden op www.casd.nl. Het is nog wel even puzzelen wat de precieze voorwaarden zullen zijn en of daaraan voldaan kan worden. Zo staat er op zaterdag 12 juni een Klassiek Opera Concert op het programma in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Op zaterdag 26 juni is het dan, na veel verschuivingen, de beurt aan Mike Boddé en Hermine Deurloo.

Enthousiaste cultuurliefhebbers

2022 wordt het eerste lustrumjaar, met een bijzondere programmering. Martin de Jong: “De eerste drie jaar, vanaf 2017, zijn we erin geslaagd de bewoners van Schouwen-Duiveland en daarbuiten enthousiast te maken voor onze producties, waardoor we altijd een goede bezetting hebben van de Nieuwe Kerk. Ik zie de Stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland als een olievlek die steeds groter wordt, met een groot aantal commissies op diverse terreinen.”

Plannen genoeg

Op dit moment is de stichting in overleg voor een Shantyfestival in de middag van 14 augustus op de Loswal en ’s avonds een Jazzfestival- daar kan namelijk een afgesloten locatie gerealiseerd worden. Ook gaat CASD in samenwerking met Hotel Mondragon op de derde zondag van de maand klassieke namiddagconcerten organiseren, waarbij de bezoekers na afloop ook deel kunnen nemen aan een diner. Tevens gaat commissielid Karin van As op zondagen in de Havenzaal schrijversgesprekken houden. En dan het hoogtepunt van 2021: het Havenconcert op 25 september. Het doorgaan van dit concert hangt af van het al dan niet gehandhaafd blijven van de 1,5 meter regeling, anders moet het doorgeschoven worden naar 2022. Verder is de stichting er trots op dat Dominic Seldis (bekend van Maestro) een concert komt geven op 2 oktober. Voor het lustrumjaar 2022 werd Ellen ten Damme geboekt voor een optreden op 3 september en op 1 oktober zal Wibi Soerjadi optreden.

Door Anneke Flikweert

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk