zaterdag 5 december, 2020 23:53
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Hotel Mondragon in Zierikzee
Hotel Mondragon in Zierikzee

Stichting CASD onderzoekt interesse naar huiskamerconcerten bij Mondragon

  Cultuur

Zodra de landelijke of regionale regelgeving het weer toestaat, wil Mondragon in samenwerking met de Stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland elke derde zondag van de maand huiskamerconcerten organiseren. In de statige Havenzaal van het Zierikzeese hotel mét diner na afloop. Waar vroeger regelmatig optredens plaatsvonden is nu weer een unieke mogelijkheid voor het doorbrengen van een aangename zondagmiddag en avond. De geheel gerenoveerde Havenzaal blijkt over een zeer goede akoestiek te beschikken.


Martin de Jong van het CASD licht toe: “We kwamen een paar maanden geleden op het idee om weer kleinschalige muziek in onze binnenstad ten gehore te brengen. Klassieke muziek, ten gehore gebracht door excellente studenten in hun laatste jaar van het conservatorium of de muziekschool. En waar is dat passender dan in Mondragon? Ik ben naar Govert Janzen, de hotelier, gestapt en hij was meteen enthousiast. Voor Zierikzee herleven zo weer oude tijden in een nieuwe setting”. Ook Hotel Mondragon vindt het een waardige stap van de stichting, aldus Janzen. “We bieden vanuit de Havenzaal zo een klein maar fijn podium voor liefhebbers van klassieke muziek. De ruimte leent zich hier perfect voor, intiem en toch ook heel toegankelijk. En na afloop serveren we een bijpassend diner in het eronder gelegen restaurant Cristó. Dit worden namiddagen en avonden op niveau, muzikaal én gastronomisch”. 

Mogelijk programma

De Havenzaal biedt ruimte tot ongeveer 30 personen en de ingeplande concerten gaan altijd door bij minimaal 20 toehoorders. De prijs voor een matinée-diner bedraagt € 49,50 per persoon waarvoor men bij ontvangst een glaasje bubbels met amuses krijgt, een kamermuziekconcert van ruim een uur en aansluitend een diner van chef de cuisine Kees Visser in Restaurant Cristó. Met een kopje koffie of thee na. Inloop vanaf half vijf, aanvang concert rond 17.00 uur en aansluitend het diner. Einde avond rond half acht, acht uur. Plaatsen (maximaal vier personen per tafelreservering, vooraf te betalen) zijn telefonisch verkrijgbaar bij Mondragon. De concertruimte en restaurant zijn rolstoeltoegankelijk. Op aanvraag zijn ook een aantal parkeerplaatsen in de eigen parkeergarage van Mondragon beschikbaar

Onderzoek onder publiek

Stichting CASD is benieuwd naar de mening van het eilandelijke publiek over een nieuw initiatief en vraag mensen een aantal korte vragen te beantwoorden. Wie meedoet aan dit onderzoekje dingt tevens mee naar een leuke prijs. Mondragon en CASD stellen voor de eerste bijeenkomst twee toegangskaartjes met diner beschikbaar. Men kan eenvoudig aan deze actie meedoen door via e-mail de volgende vier vragen te beantwoorden: 

vraag 1: spreekt bovenstaand concept u (en uw partner) aan? JA/NEE

vraag 2: zou u overwegen daar naar toe gaan? JA/NEE

De organisatie overweegt een beperkt aantal toegangskaartjes te reserveren voor alleen het muzikale gedeelte (zonder diner) waarbij een toegangskaartje dan € 19,50 per persoon kost incl. bubbel en amuse aangeboden door chef Kees.

vraag 3: spreekt deze variant u aan? JA/NEE

vraag 4: zou u hier waarschijnlijk gebruik van maken? JA/NEE

Stuur de antwoorden vóór 1 december 2020 naar stichting@casd.nl in de vorm als bijvoorbeeld “1 JA, 2 NEE, 3 NEE, 4 JA” (vermeld eerst het vraagnummer, dan JA of NEE). Uit de inzendingen wordt door een onafhankelijke notaris een winnaar getrokken. De prijswinnaar krijgt medio december bericht.

Meer berichten