woensdag 8 april, 2020 17:24
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto:

Zee, bos, strand en duin staan centraal in werk Nelly Nelisse

  Cultuur

SCHOUWEN-DUIVELAND - Twee kinderen die pootje baden, het zo karakteristieke duinlandschap van Schouwen-Duiveland, een boom in volle bloei. Voor Nelly Nelisse-Jumelet is de natuur op Schouwen-Duiveland een onuitputtelijke bron van inspiratie. Tot en met vrijdag 10 april is een deel van haar werk te zien in de hal van het gemeentehuis in Zierikzee.

Nelly Nelisse woont en werkt op Schouwen-Duiveland; Bruse van geboorte en sinds 1964 woonachtig in Schuddebeurs. Als zestienjarige volgde zij haar eerste tekencursus en er zouden er nog vele volgen. Daarvoor ging ze bij verschillende kunstenaars in de leer en heeft ze zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenares. Ze volgde onder meer les bij Leo Stigter, Marja de Lange en Ben Vernimmen. Haar naam is nauw verbonden met de schilderclub Tussen de Havens, die ongeveer veertig jaar geleden werd opgericht en nog altijd bestaat.

“In bijna alles zie ik een schilderij”, zegt ze. “Ik geniet zo vaak van mooie luchten, bermen, bomen en …vooral van het licht.” Dat zijn dan ook de onderwerpen die zij met haar paletmes op heel eigen wijze tot een schilderij verwerkt. Vorm en kleur zijn daarbij heel belangrijk.

In de loop der jaren was het werk van Nelly Nelisse op verschillende plaatsen op Schouwen-Duiveland te zien. Maar ook in Goes en Noordwijkerhout had zij exposities. Het werk van Nelly Nelisse is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis te zien.

Meer berichten