Soms heb je even een 'breek' nodig | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Schouwen-Duiveland
zondag 24 januari, 2021 09:10
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Soms heb je even een 'breek' nodig

  Cultuur

ZIERIKZEE - Een avondje cabaret op zijn tijd doet ieder mens goed. Op 27 februari doet Nathalie Baartman de Weverij in Zierikzee aan met haar voorstelling Breek. Het is sinds haar winst van Cameretten in 2004 de zevende voorstelling waar ze mee in het theater staat.


Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. "Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen," aldus Nathalie Baartman. Ze zegt: "Neem een 'breek', joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer." Ja, een beetje bijzonder is ze zeker.

Wat vindt de rest?

De pers schreef over Breek: NRC: "Baartman is een expressieve speler die je door de intensiteit van haar spel voortdurend meeneemt in haar belevingswereld. Baartmans verhalen fascineren en bevatten poëtische en vervreemdende zinnetjes." De Telegraaf: "Ze beschikt over een buitengewoon origineel en grappig observatievermogen en vertelt hilarische verhalen over haar leven dat altijd heeft aangevoeld als een jas die niet past."

Kijk snel of er nog kaartjes zijn op www.theatersaanzee.nl De voorstelling begint om 20.15 uur.

Meer berichten