zondag 20 september, 2020 17:06
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Meer dan muziek alleen tijdens concert Luscinia in Gasthuiskerk

  Cultuur

ZIERIKZEE - Op zaterdagmiddag 18 januari 2020 start Vocaal Ensemble Luscinia het nieuwe jaar met een nieuwe concertreeks. Het eerste concert vindt plaats in de Gasthuiskerk te Zierikzee.
Het thema daarbij is "Musis Sacrum", ofwel "gewijd aan de muzen".

Luscinia wil, na ruim 15 jaar cantatediensten en grote concerten op Schouwen Duiveland, een nieuw type uitvoeringen verzorgen, waarbij zij haar concertbezoekers meer biedt dan muziek alleen. Het worden sfeervolle concerten, waarbij het publiek niet alleen kan genieten van prachtige muzikale klanken, maar ook zal kennismaken met andere kunstvormen en wetenschap en hun relatie met muziek.

Tijdens het eerste concert in deze reeks vindt de première plaats van het indrukwekkende "Dixit Dominus in A" van Jan Dismas Zelenka. Daarnaast wordt de schitterende cantate "Alles nur nach Gottes Willen" BWV 72 van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.

Bovendien geeft musicus/musicoloog Mar van der Veer een boeiende lezing over de laatste dagen van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Ook van deze componist worden twee prachtige koorwerken ten gehore gebracht, t.w.: het "Geburt Christi" uit het onvoltooide oratorium "Christus", opus 97, en de koraalcantate "Jesu meine Freude". Dit alles met een professioneel begeleidingsorkest en solisten, onder leiding van dirigent Wim Boer. De concertmiddag op 18 januari in de Gasthuiskerk, Havenplein 17 (Beuze) te Zierikzee begint om 16:00 uur en is inclusief een consumptie in de pauze.

Entreekaarten (à € 14,50 in de voorverkoop) kunnen via de website www.lusciniaconsort.nl worden gereserveerd. Telefoon: 06-255 97 615.

Tevens zijn er kaarten met voorverkoopkorting verkrijgbaar bij Boekhandel De Vries te Zierikzee. De toegangsprijs vóór aanvang aan de zaal is € 17,50

Meer berichten