dinsdag 28 januari, 2020 01:38
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Eef de Graaf aan het werk
Eef de Graaf aan het werk

Duurzame Eilanden gaat internationaal

  Cultuur

Het kostte heel wat inspanningen om de documentaire Duurzame Eilanden te realiseren, maar na de eerste vertoning voor de donateurs en sponsors gaat hij inmiddels internationaal. De documentaire van Eef de Graaf Producties in samenwerking met stichting View gaat vanaf nu de wereld in. Er is interesse getoond vanuit Canada en de VS. En daar is Eef de Graaf maar wat trots op.

Interesse voor documentaire in Canada en VS
Zierikzee - Op de filmmarkt van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) eind november was er veel belangstelling voor de film. Eef de Graaf hoopt dan ook snel een goede sales agent te vinden en de film overal in de wereld te kunnen vertonen. "Vanuit Washington DC en Canada hebben we de eerste aanvragen al gekregen en ook vanuit het Midden-Oosten is er interesse. We hopen dan ook dat de film in 2020 in Washington DC en andere plaatsen in de Verenigde Staten draait."

Om trots op te zijn
"We zijn uiteraard erg trots dat we nu aanvragen voor vertoning van de film vanuit de hele wereld krijgen," glundert Eef. We hopen dat we met het vervolgproject Duurzame Eilanden-Educatie een netwerk kunnen creëren en zo te kunnen samenwerken met andere kunstenaars en wetenschappers vanuit andere delen van de wereld. Vormgevers, kunstenaars en filmers die zich ook met hun projecten inzetten voor een duurzame samenleving."

Positieve reacties
Op het IDFA in Amsterdam heeft Eef erg genoten van alle aandacht voor de documentaire en ook weer veel geleerd over documentairefilm maken. "Vooral over filmdistributie, het is een hele andere wereld. Geweldig was ook dat er op IDFA veel gelijkgezinden waren. Filmmakers die het ook belangrijk vinden om dat wat in eigen omgeving speelt vast te leggen en naar buiten te brengen. Duurzame Eilanden is in november ook nog voor een besloten publiek in het Provinciehuis Noord-Holland in Haarlem vertoond en ook daar kregen we weer hele mooie reacties op de film."

Veranderingen in het klimaat
Tijdens het Nationale Deltacongres in Goes was er ook aandacht voor Duurzame Eilanden. Belangrijk vraagstuk daar was wat we doen met waterbeheer en de veiligheid met betrekking tot de steeds snellere zeespiegelstijging. Eef licht toe: "We gaan in de toekomst wat betreft duurzame veranderingen veel nieuwe wegen inslaan en er is nog een hoop waar we nog te weinig kennis over hebben. Bijeenkomsten in de Zuidwestelijke Delta en op de Wadden zijn in deze tijd erg belangrijk. Zo ook het naar buiten brengen en educatie over wat er allemaal speelt en wat er moet gebeuren met landbouw en voor het milieu en de natuur. We hopen dat iedereen gaat veranderen en zo snel mogelijk een steentje bijdraagt richting een veranderende samenleving die meer circulair en duurzaam is. Er is maar één planeet Aarde en onze kinderen willen ook graag een toekomst."

Meer berichten