zaterdag 26 september, 2020 12:51
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Jolanda Kloet
Jolanda Kloet

De kracht van kinesiologie: Met succes je stress te lijf

  Column

Stress kan allerlei lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Denk aan hoofdpijn, slaap- en concentratieproblemen, angst en vermoeidheid. Maar ook allergie- en spijsverteringsklachten. Kinesiologie kan deze klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen, zodat je de uitdagingen in het leven weer beter aan kunt.

Als je op zoek bent naar manieren om stress beter te hanteren en je lichaam gezond te houden, kan Personal Coach en Kinesiologe Jolanda Kloet je daarbij helpen. 

Met kinesiologie weer lekker in je vel

Jolanda Kloet is kinesiologe. Wat is de kracht van kinesiologie? “Kinesiologie gaat ervan uit dat kennis en ervaringen in het lichaam worden opgeslagen. Zelfs gebeurtenissen die je je niet herinnert blijven in het lichaam aanwezig. Een nare ervaring kan jaren later invloed hebben op je gedrag of gezondheid. Spiertests laten de relatie zien tussen de lichamelijke of psychische klachten en energieniveau, voeding, de werking van organen en nog veel meer. Door balans aan te brengen in het energiesysteem wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Bovendien leer je terugkerende stresspatronen te herkennen en te doorbreken. Dat is de kracht van kinesiologie.” 

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt worden de consulten (gedeeltelijk) vergoed. Kijk je zorgverzekering hier op na. Kinesiologie kan goed samengaan met andere behandelingen, regulier of alternatief.

Zelf aan de slag met Kinesiologie?

Regelmatig starten cursussen spiertesten en kinesiologie, voor professionals én persoonlijk gebruik. Kijk op de website waar en wanneer de volgende cursussen gepland staan. Ook voor een lezing of workshop op locatie kun je contact opnemen met de praktijk.

Jolanda Kloet

kinesiologiebalans.nl

Meer berichten