zondag 9 augustus, 2020 21:47
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Mariska den Hartog
Mariska den Hartog (Foto: RondOm Vandaag)

In die Ferien Fahren - Column Mariska den Hartog

  Column

De zomervakantie is in volle gang. Het weer werkt de ene keer beter mee dan de andere, maar hé: het is juli, de kinderenzijn vrij en we mogen weer een heleboel meer dan een paar maanden geleden. In mijn dorp zijn de toeristen massaal aanwezig. En toch heb ik zelf niet zo veel behoefte om weg te gaan.

Vakantie betekent voor mij namelijk altijd eerst een periode van een intensieve niet vakantie. Als freelancer is niet werken ook geen geld verdienen. Dus als ik dan een paar weken weg wil, is het ervoor en erna flink aanpoten. Al dat werk moet af, want in de vakantie iedere dag naar de Franse McDonalds voor goed internet is ook niet alles. En natuurlijk kan niemand het van me overnemen, die inkomsten zijn nou net het zakgeld die zo’n tripje betaalbaar maken. Negen van de tien keer is op vakantie gaan bij mij ook nog eens een ad hoc beslissing. In januari al bedenken op welk campingplekje ik een half jaar later wil neerstrijken is gewoon niet zo mijn ding. 

Dus feitelijk krijg je dan last van allerlei onnodige stress als je in juli bedenkt dat je er in augustus nog even tussenuit wilt. Want waar gaan we dan naartoe? Wat voor accommodatie? Is er überhaupt iets te krijgen? Heb ik dan nog wel een geschikte campinguitzet? Is mijn paspoort eigenlijk nog wel geldig? Klotsende oksels bij al die spontane ‘problemen’ die mijn gedachten te binnen schieten. En als ik dan eindelijk op weg ben, zit ik de eerste drie uur alleen maar te bedenken of ik wel wasknijpers en kussenslopen heb ingepakt (alsof ze die nergens anders ter wereld verkopen dan thuis). 

Eerlijk gezegd is het dus wel een verademing dat die gekke pandemie ons dicht bij huis houdt. Voor het vakantiegevoel bestel ik op het terras om de hoek gewoon in het Duits. Dat verstaan ze hier prima. 

Mariska den Hartog - 

Meer berichten