zaterdag 19 september, 2020 01:20
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Regeren is vooruitzien

  Column

Op 25 oktober van dit jaar bereikte ik de 60-jarige leeftijd en toen moest ik toch even terugdenken aan 1 december 1997, maar liefst 22 jaar terug, toen ik op 38 jarige leeftijd mijn onderneming De Looze Administratiekantoor begon. Vaak zeggen mensen nu tegen me: 'Zo Rini, tijd om te gaan stoppen.' Maar niets is minder waar. Ik vind het heerlijk om mij als ondernemer nog steeds te ontwikkelen en mijn energie en inventiviteit in mijn ondernemingen te mogen stoppen. 

Duurzaam advies 
In die afgelopen 22 jaar is er in de wereld en de wetgeving wel veel veranderd. De vereenvoudiging die door de wetgever al jaren wordt aangekondigd, heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ons werk wordt daarom door de fiscus spannend genoeg gehouden. Wel moeilijker wordt het om duurzaam advies te geven. Ik noem daarbij de vraagstukken omtrent de eigen woning, auto, arbeidsrecht en de wet DBA. En zo zijn er talloze processen waarbij we op dit moment alleen op korte termijn kunnen regeren. Ik kan daarom ook aanraden om voldoende tijd vrij te maken om met uw financieel adviseur de toekomst zo goed mogelijk in te plannen.

Nieuw
Aangezien ik nog lang niet ga stoppen, blijven de ideeën komen. In dit jaar hebben we dan ook een aantal nieuwe activiteiten aan onze adviespraktijk toegevoegd waaronder Financial Life Planning (FLP) en het begeleiden van echtelijke scheidingen.  

FLP is voor mij altijd al een speerpunt geweest. Het is van belang om financieel in visie te plannen naar de toekomst, maar met deze dienst gaan we dan nu ook daadwerkelijk de plannen in kaart brengen op langere termijn voor zowel ondernemers als particulieren. 

Voor de echtelijke scheidingen hebben we een team geformeerd. Vier door de wol geverfde specialisten hebben hun krachten gebundeld om zo uitstekend en efficiënt een echtscheiding te kunnen begeleiden en uitwerken. 

U ziet, uitdagingen genoeg voor 2020. Nog lang geen tijd om te stoppen.

Rini de Looze schrijft voor de redactie artikelen op fiscaal administratief gebied die relevant zijn voor ondernemers en particulieren. Kijkt u voor meer informatie op de website www.deloozefinancien.nl

Meer berichten