woensdag 8 juli, 2020 06:11
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Cover van Fiere Vrouwen
Cover van Fiere Vrouwen (Foto: Meriam Jansen)
Boeken uitgelicht

Een boek vol fiere vrouwen - boekbespreking

  Boek van de week

Meriam Jansen wil laten zien dat iedereen z’n hart kan volgen. Met de komst van haar boek 'Fiere Vrouwen' krijgt die gedachte gestalte. Hoe verhalen van vrouwen, op zoek naar zichzelf, anderen kunnen inspireren.

Eigen weg

Het boek ontstond door de volgende oproep: ‘Ik ben op zoek naar die ene vrouw die de keuze heeft gemaakt om haar uniek eigen weg te gaan, die daardoor allerlei overtuigingen is tegengekomen én deze heeft overwonnen. Die vrouw die zich tevens bewust is van haar impact op het geheel van de samenleving. Ben jij die vrouw?’

Meriam vertelt: ‘Mijn intentie was om met deze verhalen zichtbaar te maken dat een mens de weg naar zichzelf kan vinden en zo zingeving creëert. Dat dit niet vanzelf gaat en dat je daarvoor soms uit de tredmolen van de gewoonte moet stappen zal menigeen herkennen. Maar er is meer! Wanneer je in woord en daad waarde toekent aan wie je in wezen bent, dan beïnvloed je met dit krachtenveld positief je directe omgeving, en ver daarbuiten.’  

De vrouwen die vanuit deze intentie hun verhaal hebben geschreven willen daarmee ieder die ook op de drempel van verandering staat een hart onder de riem steken, hen inspireren voorál te kiezen voor wat hun hart vertelt. Zij delen met je dat het inderdaad niet niks is om het oude bekende en veilige los te laten en een onbekende weg in te slaan. Maar dat het kán! En ook, dat je die zoektocht niet in je eentje hoeft te doen, maar dat je elkaar dan juist hard nodig hebt.

Voor de herkenning

Je leest over visie en het verwezenlijken van een droom; over de zoektocht met vallen en opstaan, van het oude bekende loslaten, van niet begrepen worden en je alleen voelen staan, van niet-weten-hoe-en-waarheen, tot je stapje voor stapje en soms door een toeval je Zelf víndt!

Dit is een lijfboek voor vrouwen, vol levensverhalen van verbinding, kracht en troost.

Nieuwsgierig? Het boek 'Fiere Vrouwen' is nu te bestellen in de webshop van The Optimist

Prijs: 22,95 euro (inclusief verzendkosten)

Meer berichten