woensdag 2 december, 2020 22:07
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
<p>Huig de Kreij</p>

Huig de Kreij

Groothandel de Kreij springt in op Coronacrisis

  Bedrijf in beeld

Middelharnis – Stel, je hebt een groothandel in horeca, relatiegeschenken en kerstpakketten. Door corona valt een groot deel van de handel weg. Wat doe je dan? Inspringen op de vraag naar beschermingsmiddelen en desinfectie dus! 


Huig de Kreij van de gelijknamige groothandel uit Middelharnis zit niet snel bij de pakken neer. Ook al sloeg de crisis toe, hij keerde het tij naar iets positiefs en richtte zich op de markt van beschermingsmiddelen en desinfectie. “In maart begon het gebeuren met corona. Mijn omzet op horeca en relatiegeschenken klapte in elkaar en dat was natuurlijk balen. Ik moest gaan omschakelen, zoveel was duidelijk.” 

Risico spreiden

Hij had het al eerder meegemaakt, want Huig zit al 25 jaar in deze handel. “Er was bijvoorbeeld een tijd dat bingoloterij artikelen veel verkocht werden. Maar naarmate iedereen al drie koffiezetapparaten en een fiets had gewonnen, liep die vraag terug. Toen ben ik me op andere en verschillende dingen gaan richten zoals kerstpakketten en relatiegeschenken.” Huig werkt in de overtuiging dat je echt op meerdere paarden moet wedden. “Want als er in een bepaalde tak van je bedrijf iets gebeurt waardoor de handel stilvalt, ligt alles snel helemaal op zijn gat. Ondernemen is risico nemen, maar ook risico spreiden.” 

Handige contacten

Groothandel de Kreij deed al wel iets met schoonmaakmiddelen, dat zat in het assortiment. Maar Huig zag het ‘gat in de markt’.  “Ik heb een schoonzoon wiens vader een bedrijf heeft die desinfectiegel maakt en oppervlaktereinigers. Doordat ik ook relatiegeschenken doe, heb ik contacten in het verre oosten. Het bedrijf waar ik zaken mee deed, heeft ook een medische tak en er zaten Nederlandse mensen. Niemand kon gemakkelijk aan mondkapjes en dergelijke komen, maar door mijn contacten lukte het wel en konden we snel schakelen.” Zo is Huig nu hét bedrijf in de regio geworden waar deze spullen te verkrijgen zijn. 

Voorraad op peil

“We hebben het hele assortiment eigenlijk, van mondkapjes en handgel tot schorten en handschoenen. Deze markt was nieuw voor mij en ik ben vooral heel veel aan het bellen in deze tijd,” vertelt Huig. “Soms krijg je heel specifieke vragen, bijvoorbeeld hoesjes voor oorthermometers. Dan ga je weer bellen om daar toch aan te komen.” Nu de tweede golf er is, is de vraag naar alle middelen weer enorm gestegen. “Maar de basis lag er al. Dus de voorraad is flink op peil.” Natuurlijk ligt het hart van Huig bij horeca en relatiegeschenken. “Dat doe ik natuurlijk het liefst. Maar het is wel leuk dat we dit lopende draaiend hebben gekregen.”  

Heeft u vragen? 

Bel ons op 0187-482690 of kom bij ons langs op de Simon Stevinweg 1 in Middelharnis  
www.dekreij.nl

Meer berichten