maandag 26 oktober, 2020 13:56
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
<p>John en Sylvia Quaak gaan de gezelligheid missen</p>

John en Sylvia Quaak gaan de gezelligheid missen

Recreatiepark ’t Lapje na bijna 29 jaar in andere handen

  Bedrijf in beeld

BURGH-HAAMSTEDE -Vorige week woensdag was het zover: John en Sylvia Quaak gingen naar de notaris voor de overdracht van ’t Lapje; een stukje familiegrond van 5000 m2 in Burgh-Haamstede. Op die plek verrees in de afgelopen 42 jaar een recreatiepark, compleet met tennis- en midgetgolfbanen, trampolines, indoor speelparadijs Ût Knienol én natuurlijk een gezellige kantine. John en Sylvia waren bijna 29 jaar lang de eigenaren van ’t Lapje. Camping Duinhoeve, de buurman, neemt ’t Lapje nu over en voorlopig blijft alles nog even zoals het was.


Familiegrond

“Mijn opa Dijkman kocht de grond destijds en mijn moeder en haar drie broers zetten het dagrecreatiepark op. Eigenlijk was mijn oom, Maarten Dijkman, van de Toyotagarage in Haamstede, de voortrekker daarbij, samen met een vriend.” John en Sylvia beheerden ’t Lapje samen. John werkte als postbode en beheerde daarnaast het recreatiepark. “Dan begon ik om 6 uur ’s ochtends met werken bij de post. Als ik er niet was, was mijn vrouw er. Ik deed het onderhoud, want dat blijft een terugkerende zaak en Sylvia regelde de schoonmaak.”


Indoor speelhal

Als kinderen gilden, had John daar nooit veel last van. “Die ouders kijken dan wel. Soms moest ik wel kinderen waarschuwen en dat hoefde ik dan niet vaak te doen. Ik ben namelijk goed in het herkennen van gezichten.” In de afgelopen jaren werd het terras uitgebreid en verrees indoor speelhal Ût Knienol. “Toen we alleen nog maar buitenactiviteiten hadden, gingen mensen naar huis zodra het regende. Als de zon dan weer ging schijnen, was het hier leeg. Vandaar de speelhal.”

Vaste gasten

De gezelligheid zullen John en Sylvia het meeste missen in de komende tijd. Natuurlijk is het fijn om je rust te kunnen nemen: plannen genoeg. Maar het was altijd leuk om aan de bar met trouwe gasten te praten over van alles en niks. John: “We deelden al die jaren lief en leed met mensen en er kwamen zóveel mooie verhalen langs. Elke zaterdag dobbelden we: een variatie op Mexicaantje.”   

John zal tijdens de hardlooptrainingen die hij heeft niet snel meer langs ’t Lapje komen. Het is immers lastig afscheid nemen van een plek die zo lang in de familie was. Toch moest hij er in de afgelopen week aan geloven. Leden van zijn hardloopclubje zetten een speurtocht uit die als verrassing uiteindelijk eindigde op ’t Lapje, compleet met cadeautjes. John: “Dat was toch wel een mooi moment, zo.”

Tekst: Anneke Flikweert

Meer berichten