maandag 26 oktober, 2020 04:19
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
<p>Aanrechtblad van Timmerman natuursteen</p>

Aanrechtblad van Timmerman natuursteen

(Foto: )

Natuursteen voor interieur van Timmerman Natuursteen blijft verrassen

  Bedrijf in beeld

Nieuwerkerk – We hebben voor ons interieur oneindig veel keuzes in de toepassing van materialen. Met natuursteen voor bijvoorbeeld een keukenblad, vensterbank of in de badkamer kiest u voor een bijzonder duurzaam natuurproduct dat uw interieur tot leven brengt. 


Martin Timmerman, directeur van Timmerman Natuursteen, ziet dat er nog altijd veel ontwikkelingen zijn op het gebied van natuursteen. “De natuursteenbeurs in Verona is nu niet doorgegaan, maar vorig jaar zag ik daar al dat er nog steeds een enorme toevoer van nieuwe materialen is. Ik zit al heel lang in deze branche en ik sta er nog iedere keer versteld van dat er telkens weer nieuwe materialen van overal op de wereld komen en er nieuwe groeves worden geopend.” Vroeger kreeg Timmerman de natuursteen vooral binnen uit België, dat was dichtbij. “Tegenwoordig kan het met gemak getransporteerd worden van over de hele wereld. Zelfs uit landen als Afghanistan.” 

Natuursteenwinning

Zo’n proces van natuursteenwinning is langdurig. “Er wordt onderzocht of het een goed materiaal is. En bekeken of het een kleur is die verkoopbaar is. Aan de hand daarvan wordt bepaald of het wel of niet geëxporteerd wordt naar Europa. Het kan zomaar gebeuren dat een groeve onder invloed van de vraag naar een bepaalde kleur steen het heel druk krijgt.” De naam die het materiaal krijgt, is vaak een combinatie van de kleur en de vindplaats. Dus wit marmer uit het Italiaanse Carrara heet Bianco Carrara. Natuursteen wordt in blokken gewonnen en dan in platen van zo’n 20 mm dikte gezaagd. Zo komt het vervolgens bij Timmerman Natuursteen binnen. Deze zijn op het terrein in Nieuwerkerk te zien. Mede-eigenaar van het bedrijf, Harry Heun, is de specialist voor bouw- en interieurtoepassingen.  Hij kan je er alles over vertellen. 

Duurzame keuze

“Op dit moment komen er veel gekleurde soorten op de markt die je heel mooi in het interieur kunt toepassen. Zag je voorheen veel antraciet, nu zijn er ook erg mooie witte bruine, rode en groenachtige steensoorten. Steen met die schitterende kleuren en structuren passen we toe voor bijvoorbeeld wanden, badkamers, aanrechtbladen en vensterbanken.” Ouderwets is natuursteen zeker niet. Het past juist goed in deze tijd, vindt Martin. “Mensen willen iets dat puur natuur is. Dat past heel erg bij het gedachtegoed van tegenwoordig. Natuursteen is geen kunststof of plastic. Je kunt hiermee een heel duurzaam stukje van de aarde in je huis hebben. Wat wil je nog meer?”

www.timmerman-natuursteen.nl

Meer berichten