maandag 26 oktober, 2020 04:42
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Je huis: een fijne plek met een persoonlijke touch

  Bedrijf in beeld

Zierikzee - Drie jaar geleden verhuisden Bram Blakenburg en Ramona de Vos met bedrijf en al van Kerkwerve naar een prachtig plekje aan de Balie in Zierikzee, naast de Varrepit. De winkel annex showroom in de authentieke stadsboerderij laat alle prachtige stoffen en andere materialen prachtig tot hun recht komen. De winkel is goed bereikbaar en hoewel Bram Blakenburg begon met meubels stofferen is Blakenburg stoffering anno 2020 ook specialist in woningstoffering en raambekleding.  


 “Wij willen onze trap graag opnieuw laten bekleden,” vertelt een wat ouder echtpaar. Ramona bespreekt met hen het aantal treden en of ze hoogpolig tapijt willen of juist niet. Bram zal volgende week komen opmeten, spreken ze af. Ze kunnen een paar stalen mee naar huis nemen om te bepalen welk tapijt het best bij de rest van het interieur past. “Goede vragen stellen en inschatten wat mensen willen is belangrijk,” vertelt Ramona. Ze onthoudt snel namen en gezichten en weet vaak na een aantal jaren nog precies wat mensen eerder bestelden. “Persoonlijk contact is belangrijk en daarnaast kiezen wij voor kwaliteit. Wij zijn geen keten, maar dit is echt ónze winkel, die Bram en ik samen runnen. We hebben allebei onze werkzaamheden, waarbij we elkaar mooi aanvullen. Bram is de ‘buitendienst,’ ik ben de planner en draai de winkel.” 

Brede keuze

In de winkel zijn rond de 250 stalen van stoffen te vinden. De PVC-vloeren zijn op dit moment erg populair. Daarnaast is er tapijt en vinyl, maar ook raambekleding en buitenzonwering. “Het liefst hebben wij dat mensen in de winkel de gewenste stof uit komen kiezen,” vertelt Ramona. “In sommige gevallen kan dat niet, maar er is zóveel keus: we kunnen niet alles meenemen natuurlijk. Mensen kunnen een staal mee naar huis nemen om daar te ervaren hoe de lichtval is en of alles goed bij elkaar past, dat geldt zowel voor stoffen als voor vloeren. Loop er eerst maar eens twintig keer per dag langs.” 

Prachtig geheel

“Woningstoffering is zó leuk om te doen,” vertelt Ramona. “Wat eerst begon met allerlei staaltjes en bestelnummers komt uiteindelijk bij elkaar en het is prachtig om dan het geheel te zien. Waardevolle erfstukken of design klassiekers die we opnieuw stofferen, een mooie visgraatvloer, linnen gordijnen, screens of horren: we hebben hier alles om van je huis een fijne plek te maken met een persoonlijk touch.”

Blakenburg stoffering, Balie 1-2 4301 GZ Zierikzee 0111 - 402 256 www.blakenburgwonen.nl

Meer berichten