zaterdag 26 september, 2020 13:16
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Chantal Krakeel
Chantal Krakeel

Nieuwe vestiging Kibeo geopend in Zierikzee

  Bedrijf in beeld

Zierikzee – Het Cultuurhuis in Zierikzee is een nieuwe kinderopvangvestiging rijker. Maar wel een met een bijzonder tintje. Kibeo lanceert namelijk voor het eerst een concept waar uitgebreid de ruimte is voor cultuur en persoonlijke ontwikkeling. 

De feestelijke opening is helaas uitgesteld vanwege corona, maar de nieuwe vestiging van Kibeo aan het Jannewekken in Zierikzee is wel al van start gegaan. Vestigingsmanager Chantal Krakeel is heel blij met deze stap. “Hier zit veel onder één dak, dus dat is super leuk. Je kan je hier uitleven bij de theaterschool, een instrument leren bespelen bij de muziekschool, dansen bij de balletschool of tot rust komen bij de yogastudio. Allemaal onder één dak! We hopen met veel verschillende partijen van het Cultuurhuis te kunnen samenwerken. Op die manier krijgen ze van allerlei culturele invalshoeken iets mee. Toneel, kunst, dans.”

Deze vestiging is niet gekoppeld aan een school en Chantal had er de vrije hand in om alles wat ze belangrijk vond in het programma op te nemen. “Kibeo heeft dit nog niet, echt fantastisch. Ik ben heel enthousiast.” 

Peutergroepen en BSO

De vestiging heeft een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Daar mogen maximaal 16 kinderen tegelijk zijn.De kinderen krijgen dans, beweging, dramales en toneel aangeboden in spelvorm. Daarnaast werken we spelenderwijs aan de (taal)ontwikkeling. Het is een goede voorbereiding voor de basisschool. En er is ruimte voor andere vormen van creativiteit. Dat is drie ochtenden. Vanaf twee uur komen de bso kinderen. De BSO is voor kinderen vanaf negen jaar. Volgens Chantal is het concept van de nieuwe bso hier in de omgeving uniek. “Er zijn wel sportbso’s of bso’s gericht op creativiteit. Maar nog niet zoals dit. Ik zie het als een paradijs voor kinderen, ze worden hier op alle fronten zo uitgedaagd.” 

Persoonlijke ontwikkeling

Kinderen kunnen ingeschreven worden op basis van hun eigen interesse. “Op maandag is er dans en beweeg, dinsdag creatief  en de Strong kids weerbaarheidstraining en op donderdag acteer en toneel,” vertelt Chantal. De bso is niet puur gericht op de opvang na school, maar op het stukje extra persoonlijke ontwikkeling. Je ziet dat ouders werken, maar dat ze het ook belangrijk vinden dat kinderen hun eigen interesse ontwikkelen en dat ze na schooltijd de juiste aansluiting voor hun kind vinden.”

Weerbaarheidstraining 

Ook met de speciale weerbaarheidstrainingen is Chantal heel blij. “Strong kids gaat ervan uit dat kinderen van zichzelf al in hun kracht staan. Je werkt ernaartoe dat ze ontplooien tot een sterker persoontje. Dat gebeurt in groepjes of individueel. Kinderen worden er zo sterk van, de trainingen zitten zo geweldig in elkaar. Ze worden beter bewust van wat ze kunnen en wie ze zijn. Dat is vaak meer dan ze zelf denken. Als ze groeien in zelfverzekerdheid, is dat prachtig om te zien.” Nieuwsgierig naar de nieuwe vestiging van Kibeo? 

Kijk op www.kibeo.nl

Meer berichten