Afbeelding

Fixabike op nieuwe locatie Renesse - Fietsplezier gegarandeerd

Bedrijf in beeld

Nu Renesse er weer tip top uitziet na een ingrijpende herinrichting, kon een nieuwe plek voor Fixabike niet ontbreken. Sinds vorige maand is eigenaar Niels Boekelo samen met zijn team gestart aan de Wilhelminaweg. Daarmee heeft het dorp eindelijk weer een rijwielhandel in het centrum terug. 

Renesse – Tien jaar geleden begon Niels voor zichzelf. Al vanaf zijn veertiende is hij bezig met het sleutelen aan fietsen. Hij maakte er zijn werk van en later startte hij een eigen onderneming: Fixabike. Voor verhuur, verkoop en reparaties van fietsen. Dat dat in Renesse zou zijn, stond al lang vast. “Die eigen zaak wilde ik per se in Renesse. Ik was, en ben nog steeds, verliefd op het dorp en de omgeving. En er lagen veel kansen.” 

Nieuwe showroom

Na op verschillende plekken in het dorp gevestigd te zijn geweest, heeft hij nu invulling gegeven aan een verloren stukje ruimte achter het voormalige Delta Warenhuis. “We hebben deze oude opslag in gebruik kunnen nemen met behulp van Wilco Hoogerhuis. Het bestemmingsplan moest er wel voor gewijzigd worden, maar nu hebben we hier een ideale plek voor de showroom en de werkplaats.” De werkzaamheden zitten nog in de afrondende fase, toch ziet de aanblik van het nieuwe Fixabike er van buiten al top uit. Binnen worden de laatste puntjes op de i gezet. Van april tot en met november wordt hier straks zeven dagen per week gewerkt. Het team bestaat naast Niels uit nog drie man. Sinds twee jaar is broer Koen er in de zaak bij gekomen. “Een gouden greep. Hij is niet van het sleutelen, maar staat in de winkel en doet ook veel achter de schermen zoals de website en administratie.”

E-bikes

Voor reparaties en aankopen hanteert Niels een haal- en brengservice. “Reparaties proberen we dezelfde dag klaar te hebben. Dat lukt 9 van de 10 keer. Alleen als het echt te druk is, redden we het niet.” Die drukte begint inmiddels weer op gang te komen in toeristisch Renesse. De fietsverhuur is in deze tijd een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De mannen hebben zo’n 350 huurfietsen op voorraad staan, dus ook grotere groepen kunnen er gemakkelijk terecht. Behalve de ‘gewone’ fiets zijn dat ook e-bikes. De e-bike is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. “Besloeg het tien jaar geleden nog 20 procent van mijn business, tegenwoordig is dat al 80 procent. De tijd dat een e-bike alleen voor ouderen was, is echt voorbij. Dat gaat nu vanaf 30 jaar en alle leeftijden daarboven. De fietsen zijn ook doorontwikkeld. Je hebt nu een natuurlijker fietsgevoel. De middenmotor is meer in de plaats gekomen van de voor- en achtermotoren. En de accu’s zijn sterker geworden.” 

Snelle groei

Het grootste merk e-bike dat Fixabike verkoopt is Qwic. Niels vindt het een heel mooi merk om te verkopen. “Het is honderd procent Nederlands en het snelst groeiende e-bike merk in de Nederlandse markt. Het onderscheidt zich in design en ook in de prijs/kwaliteit verhouding. Vanaf 1699 euro heb je echt een heel goede elektrische fiets.” Fixabike heeft behalve fietsen ook de nodige accessoires in huis. Eentje die momenteel loopt als een trein is de telefoonhouder voor op het stuur. “Dat wordt veel gebruikt voor fietsroutes, navigatie en Strava. Duur hoeft dat allemaal niet te zijn, het bestverkochte model is de Mirage van nog geen 15 euro. Geschikt voor alle typen telefoons.”

Vooruit kijken

Niels is zo te zien eindelijk op zijn plek. “Ik vind het fantastisch en heb het erg naar mijn zin op deze locatie. Na wat omzwervingen kunnen we hier nu blijven en vooruit kijken naar de toekomst. Even niet meer verhuizen, maar tijd maken voor het vak en goede service bieden. Ik ben pas tevreden als de klant het ook is.” 

www.fixabike.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk