zaterdag 4 april, 2020 02:17
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto:

Het Zeeuwse Baken Automotive - Totaalonderhoud voor auto én camper

  Bedrijf in beeld

Garagebedrijf Het Zeeuwse Baken in Burgh-Haamstede is alweer bijna tien jaar actief in de regio. Wat ooit begon als een hobby van twee autofanaten, is nu uitgegroeid tot een serieuze business. Maar wel met het hart op de juiste plek. Bij Dirk en John is je auto of camper in goede handen. 

Burgh-Haamstede – Als je binnenstapt bij Het Zeeuwse Baken aan de Roterij prikkelt de geur van koffie en smeerolie zachtjes in je neus. Je merkt direct dat je hier aan het adres bent bij een garagebedrijf waar je er niet veel meer van tegenkomt. Eentje met een receptie waar je ongedwongen ontvangen wordt en je gerust een kijkje mag komen nemen bij je auto op de brug. Dirk Leering en zijn zoon John zwaaien hier de scepter, maar zo zeggen ze zelf: “We werken hier als een team waar een ieder op zijn niveau een eigen inbreng heeft.” Ze hadden zelf nooit gedacht ooit een bedrijf als dit te runnen. Dirk: “Het begon als een hobby, we waren allebei gek van klassieke auto’s. We kochten een garage in de Dapperweg en van lieverlee kwam er zo veel op ons af dat we besloten er een echt bedrijf van te maken. Het bijzondere is dat we echt vanaf nul begonnen zijn.”

Groeien 
De naam Het Zeeuwse Baken werd even snel uit de mouw geschud met het idee er ooit nog eens wat anders van te maken. Maar nu is het zo bekend, dat dat geen optie meer is. En met bekendheid komt natuurlijk groei. Na een tijdje werd de ruimte aan de Dapperweg te klein en op een steenworp afstand konden ze een groot deel van de voormalige Connexxion Remise betrekken. Ook werd er vakbekwaam personeel aangenomen, want voor twee werd het werk te veel. “Dat was wel een grote stap voor ons. Maar hier lacht de ruimte je toe. En het paste precies in onze ambities om naast het werk als universeel autobedrijf ons ook te gaan richten op campers,” legt Dirk uit. Inmiddels zit Het Zeeuwse Baken hier al weer vijf jaar en werken we met z’n zessen.

Camper Totaalonderhoud
Ook de inventaris is meegegroeid met de ontwikkelingen. “Er zijn recentelijk twee nieuwe hefbruggen bijgekomen, waarvan er eentje met extra hefgewicht en lange rijplaten voor de grotere campers.” Uiteraard wordt er voortdurend geïnvesteerd in moderne diagnose systemen. Naar eigen weten zijn vader en zoon Leering de enigen op het eiland die compleet onderhoud aan campers aanbieden. Dirk legt uit waarom het one stop shopping principe hier van toepassing is. “Omdat we naast het auto technische gedeelte ook alles in de cabine volledig kunnen onderhouden. Denk daarbij aan het controleren van de elektrotechnische installatie en zeer belangrijk: het gassysteem voor koken en verwarming. Want veiligheid en betrouwbaarheid staan altijd op één. Wij keuren deze installaties volgens de Uneto normen.” Dat de oprichters een industriële achtergrond hebben in het vakgebied regel en besturingstechniek, waarbij dit dagelijkse kost was, komt nu goed van pas.

Van alles mogelijk
Alle werkzaamheden bij Het Zeeuwse Baken gebeuren volgens een van te voren doorgenomen plan met de klant. Binnen de inspectie van de camper wordt de algehele staat van het woongedeelte onder de loep genomen. “Zo vindt er een uitgebreide vochtmeting plaats en wordt de staat van de vloeren en wanden gecheckt. Lekkages sporen we op deze manier in een vroeg stadium op en kunnen zo snel hersteld worden,” licht Dirk toe. Door een samenwerking met camperbouwer C’est la Vie een stukje verderop, zijn aanpassingen aan de camper ook bespreekbaar. Denk aan het vervangen van een kastje, keukenapparatuur, inbouw van omvormers, koelkasten, zonnepanelen, enzovoorts.    

Geen verrassingen
Reparaties gaan bij Het Zeeuwse Baken altijd in overleg met de klant. Dirk en John willen niet dat er achteraf onaangename financiële verrassingen naar voren komen. “We houden echt van uitdagingen, maar we zijn wel altijd eerlijk. “We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen! ” Veel camperaars weten de weg naar Het Zeeuwse Baken inmiddels goed te vinden. Nu het buiten wat aangenamer wordt, komen de vakantiekriebels deze maand bij veel mensen weer naar boven en mijmert men al weer over bergen en dalen die wellicht in verschiet liggen. Ook weer zin om er met de camper op uit te gaan? “Je bent van harte welkom in ons bedrijf , kom gerust eens langs om je te oriënteren!”

Roterij 40
4328 BA Burgh-Haamstede
0111-783249
info@hetzeeuwsebaken.nl
www.hetzeeuwsebaken.nl

Meer berichten