maandag 24 februari, 2020 17:56
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Een mooie uitstraling voor uw interieur met natuursteen

  Bedrijf in beeld

Timmerman Natuursteen in Nieuwerkerk is een bedrijf dat al anderhalve eeuw lang natuursteen verwerkt. Iedereen denkt daarbij al snel aan grafgedenkstenen, maar juist in uw woning zijn er veel mogelijkheden om natuursteen toe te passen. Bijvoorbeeld in de vorm van vloeren, keukenbladen, dorpels, vensterbanken en gevel-, of badkamerbekleding. 

Martin Timmerman vertelt over het familiebedrijf: "Wij zijn een ouderwetse steenhouwerij, en bestaan al sinds 1839. Aanvankelijk waren we in de bouw actief, vanaf 1950 hebben we ons uitsluitend op natuursteen gericht. Eerst verwerkten we dat ambachtelijk, omdat de machines er niet waren. Maar wel hebben we nieuwe ontwikkelingen bijgehouden en beschikken nu over een modern machinepark. En over de vakmensen die er mee om kunnen gaan. Vorig jaar nog kochten we een CNC gestuurde zaagmachine. Hiermee kun je heel nauwkeurig zagen en bladen vervaardigen." 

Soorten natuursteen
Bij Timmerman hebben ze een diepgewortelde passie voor natuursteen. Martin vindt het het mooiste materiaal dat er is. "Er zijn enorm veel mogelijkheden in de toepassing ervan. Een van de bekendste soorten is marmer. Het is gevoelig voor weersomstandigheden, maar kan daardoor juist een mooi doorleefd karakter krijgen. Granietsoorten zijn harder en weervaster en worden vaak als keukenblad toegepast. Graniet is leverbaar in diep zwart, maar ook met mooie kleurschakeringen en structuren." In de showroom zijn vele materialen platen en monsters op voorraad. "Er zijn allerlei verschillende kleuren mogelijk, die ook weer op verschillende manieren kunnen worden afgewerkt. Gepolijst, gezoet, leather of gebrand. Het is maar net wat iemand mooi vindt." 

Neolith
Naast de bekende natuursteenmaterialen is er ook een relatief nieuw materiaal dat keramisch vervaardigd is, maar wel de look van natuursteen heeft: neolith. Martin legt uit: "Het is heel geschikt voor badkamers en keukens. Het ziet eruit als natuursteen, maar is heel hard en reageert niet op vocht en zuren zoals natuursteen doorgaans wel doet. Al werken wij het liefst met natuursteen, dit is een mooi compromis."  

Timmerman Natuursteen
Vierbannenstraat 1
4306 BH Nieuwerkerk
0111-641798 
www.timmerman-natuursteen.nl

Meer berichten