woensdag 26 februari, 2020 18:02
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Woord en daad is geopend

  Bedrijf in beeld

Nieuwerkerk – Vele vrijwilligers hebben de afgelopen tijd de handen uit de mouwen gestoken om de nieuwe kringloopwinkel Woord en Daad vorm te geven. De voormalige Jumbo supermarkt heeft daarmee een nieuwe bestemming gekregen.

Na weken opruimen, schoonmaken, spullen uitzoeken en inrichten, zijn de deuren dan open. De winkel is gevuld met spullen die mensen de afgelopen tijd konden brengen. Ze zijn wel selectief in wat er gebracht mag worden. Geen oude computers bijvoorbeeld. En alles uiteraard schoon en netjes. Oude meubels knappen ze zelf op en richten er de winkel mee in. Vanaf 7 november mogen er weer nieuwe spullen ingeleverd worden.

De winkel is onderdeel van de kringloopketen Woord en Daad. Annerienke de Bilde werd benaderd of zij dit op de Zeeuwse eilanden wilde opzetten. Dat heeft ze gedaan en heeft ook plaats genomen in het bestuur. Samen met haar man runt ze d'Achteromme, dus de winkel bemannen gaat niet. Er zijn zo'n veertig vrijwilligers die dat doen. Stichting Woord en Daad heeft een christelijke grondslag. Dat betekent dat de opbrengst van de verkoop bestemd is voor doelen waarmee andere mensen geholpen worden.

Meer berichten