Afbeelding

Het gedenkbos op het landgoed van Slot Moermond

Natuur

Renesse – De dorpsraden van Renesse en Burgh-Haamstede hebben zich op verzoek van Corrie en Stoffel Bijdevaate ingezet om een gedenkbos bij Renesse te realiseren. Als alles meezit komt dat op het landgoed van Slot Moermond.

De eigenaren van de grond, de familie van Oosten, staan vierkant achter die plannen. Hun woordvoerder Ronald Lammerink heeft namens hen in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders laten weten graag bij te willen dragen aan dit initiatief. “Zelf zijn wij sinds begin dit jaar bezig met het maken van plannen om het Landgoed weer meer toegankelijk te maken voor publiek. Enkele bruggen zijn reeds vervangen. Daarnaast willen wij het aantal wandelpaden uitbreiden, nieuwe bewegwijzering en vuilnisbakken plaatsen. Dit alles zou prima samen kunnen gaan met het te ontwikkelen gedenkbos.” schrijft hij.

Het gedenkbos wordt een plaats waar mensen de mogelijkheid hebben om een blijvende herinnering te creëren door middel van het planten van een boom. Dat kan bij allerlei gelegenheden zoals geboorte, jubilea, overlijden of andere bijzondere gebeurtenissen. De initiatiefnemers benadrukken dat het gedenkbos geen natuurbegraafplaats is. Het te realiseren gedenkbos zal worden ingepast in het bestaande Slotbos en het zal in eerste instantie gaan om een terrein van een hectare. Later kan dat worden uitgebreid. Van tevoren wordt vastgesteld welke soorten bomen er geplant kunnen worden. Er zijn jaarlijks twee plantmomenten om een en ander in goede banen te leiden. Uitsluitend inwoners van de Westhoek kunnen een aanvraag doen. Zij betalen vervolgens een vergoeding voor de boom die waarschijnlijk tussen de 350 en 500 euro per boom zal zijn. Dit omdat er ook kosten voor beheer en onderhoud gemaakt moeten worden.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk