zaterdag 4 april, 2020 02:23
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Publieksprijs erfgoed: stem op Schouwen-Duiveland

SCHOUWEN-DUIVELAND - De gemeente Schouwen-Duiveland is een van de vier gemeenten die genomineerd zijn voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020. De prijs wordt op 22 april voor de tiende keer uitgereikt in Rheden (Gelderland).

Stem op Schouwen-Duiveland voor de publieksprijs
Naast een juryprijs kan er ook een publieksprijs worden gewonnen. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen. Stemmen kan tot en met 20 april 12.00 uur via www.kunsten92.nl/activiteit/publieksprijs2020

Per e-mailadres kan er één keer op een gemeente gestemd worden.

Pitch
De BNG Bank Erfgoed juryprijs bestaat uit een bedrag van €25.000 en stimuleert gemeenten om materieel erfgoed (monumenten, archeologie en cultuurlandschap) en immaterieel erfgoed (de tradities, gebruiken en verhalen) breed op te nemen in beleid en praktijk. Door erfgoedorganisaties en -specialisten is een longlist opgesteld van gemeenten die zich onderscheiden met hun erfgoedbeleid. De jury nomineerde hieruit vier gemeenten. Schouwen-Duiveland is dus een potentiële winnaar!

In 2019 bezochten de juryleden onaangekondigd en incognito de genomineerde gemeenten. Op 30 januari heeft wethouder Jacqueline van Burg een pitch gedaan voor de jury. Zij heeft hierin de monumentale pracht van Schouwen-Duiveland getoond en vooral ook stilgestaan bij de grote inbreng van vrijwilligers en activiteiten om mensen bij het erfgoed te betrekken.

De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 met financiële steun van het BNG Cultuurfonds en wordt sinds 2010 uitgereikt aan de gemeente die zich actief inzet voor het cultureel erfgoed binnen de gemeentegrenzen.

Voor meer informatie over de BNG Bank Erfgoedprijs: www.bngerfgoedprijs.nl

Meer berichten