woensdag 23 september, 2020 05:58
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Informatieavond eigenaar woonhuis-rijksmonument

SCHOUWEN-DUIVELAND - Op maandag 17 februari organiseren het Erfgoed Platform Schouwen-Duiveland en de gemeente Schouwen-Duiveland een informatieavond voor alle eigenaren van woonhuis-rijksmonumenten in de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze bijeenkomst is in de burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee en begint om 19.30 uur.

Tijdens deze informatieavond vertellen medewerkers van Erfgoed Zeeland meer over de verschillende mogelijkheden van financiële ondersteuning voor eigenaren van rijksmonumenten (uitsluitend woonhuizen). Ook licht de Monumentenwacht Zeeland het Duurzame Monumentenpaspoort toe.

Met ingang van 1 januari 2019 is er een subsidieregeling om bewoonde monumenten in goede staat te houden: de Subsidie Woonhuismonumenten. Deze subsidieregeling is in de plaats gekomen voor de fiscale aftrek voor het onderhoud aan rijksmonumenten en kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Voor het verstrekken van subsidies heeft het rijk voor de periode 2019-2022 een totaalbedrag van €200 miljoen beschikbaar gesteld.

Alle eigenaren van woonhuis-rijksmonumenten hebben een uitnodiging voor de informatieavond ontvangen met het verzoek zich aan te melden. Opgeven kan via het mailadres van het Erfgoedplatform: erfgoedplatform@schouwen-duiveland.nl.

Meer berichten