zondag 20 september, 2020 03:02
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Laat je rondleiden door de boswachter

BURGH-HAAMSTEDE - In het grootste bos van Zeeland valt heel wat te beleven. Staatsbosbeheer organiseert er het hele jaar door allerlei leuke en leerzame excursies. Ook nu, want in de winter is het bos van Westenschouwen minstens zo mooi als in de zomer.

Op 25 februari van 16.00 tot 18.00 uur kun je een schemerwandeling maken met de boswachter. Best een beetje spannend als het langzaam donkerder wordt. Het wordt stiller en veel dieren in het bos komen dan tot leven. Damherten en reeën zoeken hun maaltje bij elkaar en vleermuizen vliegen uit. Je hoort allerlei bosgeluiden, in de schemering hoor je die nog beter; roffelende spechten, de wind door de bomen en het ruisen van de Noordzee op de achtergrond. Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de rust en de zilte lucht en verwonder je over het bos en haar bewoners.

Excursieschuur

Onderweg vertelt de boswachter je alles over het bos en laat je zien waar je op moet letten om de dieren op het spoor te komen. Trek stevige wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee. Deze excursie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Vertrek bij de Excursieschuur in de Boswachterij. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Voor alle excursies van Staatsbosbeheer moet je even aanmelden. Ze zijn te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/schouwenduiveland, kies activiteiten.

Meer berichten