maandag 24 februari, 2020 18:01
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Vernieuwing De Saele afgerond

Dinsdag 11 februari 2020 vindt de officiële (her)opening plaats van appartementengebouw De Saele in Oosterland. Zeeuwland heeft hier de algemene ruimtes, zoals de zaal en de entree, vernieuwd. Om te vieren dat de werkzaamheden zijn afgerond, vindt op deze middag de opening plaats voor bewoners en genodigden. Trots laten bewoners tussen 16.00 uur en 17.00 uur het resultaat zien aan geïnteresseerden.

Vernieuwing samen met bewoners
Zeeuwland heeft De Saele vernieuwd om het appartementengebouw voor nu en in de toekomst aantrekkelijk te houden voor nieuwe huurders. Samen met de projectgroep (bestaande uit bewoners en medewerkers van Zeeuwland) is gekeken hoe de algemene ruimtes eruit komen te zien. Architect Wouter de Jonge heeft het ontwerp gemaakt. Bewoners zijn betrokken geweest bij de keuze van meubilair en materialen.

De entree is vernieuwd waardoor ook de uitstraling veranderd is. Daarnaast hebben bewoners een videofoon verbinding gekregen. Zo kunnen zij vanuit hun appartement zien wie er aanbelt bij de centrale voordeur. Dit bevordert (het gevoel van) veiligheid in het gebouw.

Open huis
Bewoners laten op 11 februari trots het appartementengebouw zien aan geïnteresseerden. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur is men welkom om te kijken hoe mooi De Saele is geworden. Enkele bewoners stellen ook hun appartement open om rond te kijken.

Meer berichten