maandag 24 februari, 2020 19:33
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto: Lea van 't Slot

Trouwen in 2020 en heb je nog inspiratie nodig? Rondom zet wat trends voor je op een rij!

Ook al scheiden er veel mensen, trouwen is nog steeds hip. Wie droomt er nu niet van zo'n prachtige dag, je lief in een jurk of pak en een heerlijk diner met alle mensen erbij waar je van houdt? Natuurlijk mag je het helemaal aankleden en organiseren zoals jij wilt, maar een beetje inspiratie kan handig zijn. RondomVandaag zet wat trends van 2020 voor je op een rij.

Locatie en decoratie
In Nederland zijn plenty mooie trouwlocaties te vinden. Kastelen en landgoederen blijven het altijd goed doen. Volgens Toptrouwlocaties.nl staat Kasteel Hooge Vuursche in Utrecht al jaren met stip op 1. Maar ook locaties aan de kust zijn nog steeds populair. Steeds vaker zijn strandpaviljoens uitgerust om een trouwerij te kunnen verzorgen en nu ze jaarrond open zijn ben je niet alleen meer op de zomermaanden aangewezen om te trouwen op het strand.

Een locatie aankleden in bijpassende stijl is een mooie aanvulling op je trouwdag. In 2020 is met name het pampasgras een populair decoratie-accessoire geworden. Nu een bruiloft niet meer standaard draait om spierwit, past dat mooi bij de warme kleuren die er door de jaren heen bijgekomen zijn: groen, lichtbruin, ivoor en koper. Je kunt het prima combineren met de trend van veel bloemen en planten op tafel. Wacht dacht je van pampasgras met lavendel? En mooi om daarna te bewaren.

Trouwkleding
Het is natuurlijk prachtig, een jurk met veel volume, maar bruiden kiezen steeds vaker voor een simpele en elegante jurk die gestroomlijnd is. Ook in 2020 zet die trend zich voort. Daarnaast zie je veel jurken met een laag uitgesneden rug of een off-shoulder, wel in combinatie met een sluier van kant of kralen. Een andere grote trend voor 2020 is de bohemian dress. Deze heeft een beetje rebelse en losse uitstraling, minder formeel.

Dat zie je ook terug in haar en make-up. Laat de dikke lagen make-up maar achterwege, naturel is het helemaal. Veel meer dan een licht dekkende foundation, een beetje oogschaduw en losjes opgestoken haar heb je niet nodig.

Voor de heren blijft een traditioneel pak altijd goed. Blauw, zwart of grijs mag nog steeds. Het is tegenwoordig ook niet gek om een pak te kiezen dat je daarna ook nog kunt dragen. Wie durft kan gaan voor meer kleur. Er zijn zelfs ontwerpen in neon-kleuren geel, oranje, fuchsia of juist een donkere kleur als bordeauxrood in drieknoops blazers met rechte broeken in tinten als blauw, beige of wit. Ook zie je veel lichtgrijs gecombineerd met felle kleuren accessoires.

Fotografie
Als er een vak is dat de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt heeft, is het wel dat van de fotograaf. Lea van 't Slot is onder andere bruiloftsfotograaf en ziet dat digitale fotografie helemaal de overhand heeft gekregen. "Er worden bijna geen trouwalbums meer geplakt. Zelf verwerk ik de digitale foto's in een album van 30 bij 30, vrij compact. Je kunt dit steeds beter naar wens van het bruidspaar maken, ik laat hen vooraf al 25 foto's selecteren die ze er graag in willen hebben. Zo krijg je iets wat helemaal naar je zin is."

Net zoals in de kleding en het programma van een trouwdag, mag het dus ook voor de fotografie informeler. "Voor een trouwdag maken we altijd een fotografieplan, daarin zie ik dat mensen steeds meer op een journalistiek, niet geregisseerde manier de dag vastgelegd willen hebben. Natuurlijk maak je een aantal portretten, maar verder mag het lekker losjes. Mensen hebben de behoefte om gewoon de leuke spontane momenten vast te leggen."
Tekst: Mariska den Hartog

Meer berichten