zaterdag 19 september, 2020 00:58
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Start bouw levensloopbestendige woningen Singelgebied Domburg

Deze week start de bouw van negen levensloopbestendige huurwoningen in het Singelgebied in Domburg. De woningen worden gebouwd aan het Poldertje en de H.M. Kesteloostraat. Naar verwachting is de bouw voor de zomer van 2020 gereed.

Levensloopbestendige woningen

De woningen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een tweede slaapkamer en extra bergruimte aanwezig. De woningen hebben een eigen tuin met berging. Bij levensloopbestendig bouwen gaat het om een combinatie van toegankelijkheid, veiligheid, bereikbaarheid en privacy. Archipunt heeft de woningen ontworpen. Bouwbedrijf de Delta zorgt voor de bouw van de woningen. Heykon verzorgt het projectmanagement.

Energieneutraal

De woningen zijn energiezuinig, mede door toepassing van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, vloerverwarming en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een vraag-gestuurde mechanische ventilatie. Doelstelling is dat de woning energieneutraal is. Dit betekent dat de woning evenveel energie opwekt, dan dat er onder normale omstandigheden wordt verbruikt. Ook de toegepaste materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm.

Voor wie zijn de woningen?

De woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar. Toekomstige bewoners kunnen voor deze woningen huurtoeslag aanvragen. Binnenkort start de verhuur via www.zuidwestwonen.nl.

Meer berichten