zaterdag 19 september, 2020 02:27
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Clubs uit Schouwen-Duiveland halen € 16995 op met Grote Clubactie 2019

Schouwen-Duiveland – Zo'n 260.000 verkopers gingen de afgelopen maanden op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Schouwen-Duiveland lukte het verenigingen om in totaal € 16995 op te halen. Landelijk deden ruim 5.000 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij bijna €8.500.000,- op door ruim 2,8 miljoen loten te verkopen. Dit betekent dat deelnemende clubs het beter hebben gedaan dan ooit. Zij verkochten dit jaar gemiddeld 565 loten. Hiermee stijgt de opbrengst per vereniging jaarlijks.

80% gaat naar de club
Dit jaar is alweer het 47e jaar dat de Grote Clubactie zich inzet voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. Door als vereniging loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie halen clubs geld op, waarmee ze hun doelen kunnen realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe materialen worden aangeschaft, kan het clubhuis worden opgeknapt of kunnen evenementen worden georganiseerd. Van elk verkocht lot van €3,- gaat maar liefst €2,40 (80%) rechtstreeks naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland met de hoogste opbrengst per verkocht lot voor de club. Dit is realiseerbaar door de inzet van ruim 20.000 vrijwilligers, maar liefst 260.000 verkopers en 1,6 miljoen kopers die allen op hun manier de plaatselijke vereniging steunden in 2019. Samen is hun inzet GOUD waard!

De Grote Clubactie innoveert met online verkoop
De nostalgische lotenverkoop aan de deur blijft een enorm krachtige verkoopmethode, maar de Grote Clubactie ontwikkelt ook de online verkoopmethoden steeds verder door. Deze digitalisering in de lotenverkoop brengt vele voordelen met zich mee.

Directeur Nationale Grote Clubactie Frank Molkenboer: 'We mogen best wel trots zijn op het feit dat wij de grootste fondsenwervende organisatie voor het Nederlandse verenigingsleven zijn. Nu blijkt dat het gemiddeld aantal verkochte loten per club opnieuw hoger is als ooit, merken we dat de Grote Clubactie relevanter is dan ooit. Wij helpen verenigingen graag bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden. De kinderen die op pad gaan met verkoopboekjes vind ik nog steeds een van de mooiste verkoopmethoden, maar onze maatschappij vraagt meer. Wij denken graag mee met verenigingen en ontwikkelen daarom onze verkoopmethoden en communicatiemiddelen steeds verder door.'

Vereniging gesteund?
Iedereen die een vereniging heeft gesteund, maakt kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van €100.000,-! Check je lotnummer(s) op clubactie.nl om te kijken of er een prijs is gevallen op je lot.

Dit jaar deden in Schouwen-Duiveland de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club!

Oosterland   Chr. gemengde zangvereniging V.Z.O.S. €300, SV Duiveland €1533
Zierikzee   De Koninklijke Harmonie Kunst en Eer €1383, Gymnastiek Vereniging Delta Sport €5571, Popkoor Popwave €750, Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland €498
Scharendijke   Lawn Tennisclub Scharendijke €618, Sportveren. Zwaluw. Stormvog. Comb. (ZSC 62) €1509
Zonnemaire   Majoretten Vereniging Apollonia €1950, Stichting ActieZwerfhonden €513
Nieuwerkerk   Schietvereniging Schouwen-Duiveland €315, Sportkombinatie Nieuwerkerk €1581
Burgh-Haamstede   Sportver. Door Fusie Sterk €474
Meer berichten