vrijdag 18 september, 2020 19:38
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Marijke Lamboo heeft altijd met veel plezier haar winkel gerund.
Marijke Lamboo heeft altijd met veel plezier haar winkel gerund. (Foto: Ron Pronk)

Kunstcadeauwinkel in Brouw stopt ermee

Brouwershaven – Het was een jeugddroom voor Marijke Lamboo: een winkel waar ze eigen gemaakt werk kon verkopen. Vijf jaar geleden kwam die uit in Brouwershaven. Aan het Spuislop, waar ze eerder al zat met haar atelier, kon ze een ruimte huren waar ze de kunstcadeauwinkel opende. Maar inmiddels heeft ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en is het tijd om meer te gaan genieten van vrije tijd. De winkel is nog tot het einde van het jaar open.

"Ik ga met pensioen en ben blij dat ik straks van de winkel af ben," bekent Marijke. "Niet dat het niet leuk was, maar van de zomer was het best een belasting. We zijn al vijf jaar niet op vakantie geweest. In die tijd moet je het verdienen, dus is het zonde om je winkel dan dicht te doen. En als ik om vijf uur dicht ging, dan kwamen de toeristen net van het strand. Dat werkte natuurlijk niet." Ondanks dat heeft Marijke het altijd met heel veel plezier gedaan. Al vanaf de middelbare school was het jaar jeugddroom om een winkel te hebben. "Sommigen doen daar nu eenmaal wat langer over om zo'n droom te realiseren. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik heb veel leuke mensen ontmoet en goede kunstenaars voor de gastexposities die ik organiseerde. Daar heb ik mooie contacten aan over gehouden."

Uitverkoop
Per januari is de huur opgezegd, het pand is verkocht en het wordt een woning. Daarom gaat er nu veel in de uitverkoop. Voor de gelegenheid heeft ze wel snel nog wat kerstengeltjes Raku gestookt. "In deze laatste weken gaan de sieraden en kerstballen voor de helft van de prijs weg. Collages zijn ook allemaal in de aanbieding." De winkel is in december open op zaterdag en op afspraak. Marijke woont op twee minuten lopen ervandaan, dus ze kan er snel zijn.

Nieuwe uitdaging
In haar atelier aan huis blijft Marijke workshops en cursussen verzorgen. Maar ze gaat nog iets anders leuks doen: "In januari word ik omroepster bij de Vrouwen van Schouwen. Eens in de zes weken doe ik dan een interview. Daar krijg ik training en begeleiding bij. Ik werd gevraagd en vond het wel een heel leuk idee. Ik heb erover nagedacht, het is ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen. En weer eens op een andere manier bezig te zijn. Het voordeel is dat het in de zomer klaar is. Zolang we hier wonen, hebben we alleen maar hard gewerkt. Het is tijd om nu van het mooie Zeeland te genieten."

Meer berichten