zaterdag 19 september, 2020 01:07
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Kerstritten bij de RTM; een idyllisch Kerstuitje voor jong en oud

Sneeuw maakt de beleving alleen maar mooier. De RTM- tram laat zich hier niet door tegenhouden en vertrekt op Tweede Kerstdag maar liefst drie keer vanaf het perron. Het is een perfect en idyllisch Kerstuitje voor jong en oud, dus rijd jij dit jaar mee? 

De RTM laat je het 'vervoer van vroeger' op de Zuid-Hollandse eilanden en op Goeree-Overflakkee beleven. Al het materieel van toen is, dankzij de inzet van bevlogen vrijwilligers, nog helemaal intact en ziet er tiptop uit. De diesel- en stoomtrams rijden regelmatig, als bezoeker ben je van harte welkom om daarin mee te rijden. Op 26 december vertrekt de stoomverwarmde RTM-tram drie keer, namelijk om 11:45 uur, 13:30 uur en 15:30 uur. Tijdens de laatste rit gaat de verlichting aan en is de kerstsfeer compleet. De Kerstman zal een van de passagiers zijn en het sfeervolle restaurant in het museum schenkt chocolademelk en verkoopt uiteraard erwtensoep en broodjes warme worst. 

Naast de ritten met de stoomtram zal tijdens de Tweede Kerstdag de museumwinkel ook van 10:30 tot 17:00 uur geopend zijn. Hier tref je veel oude en nieuwe artikelen aan, allen spoor- en tram-gerelateerd.

De RTM ligt aan de G.C. Schellingerweg 2 op de Punt in Ouddorp en parkeren is gratis. Meer informatie is te vinden via: www.rtm-ouddorp.nl.  

Meer berichten