vrijdag 18 september, 2020 19:18
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

In actie tijdens Peuken Challenge

ZIERIKZEE - Doe op zaterdag 14 december mee met de Peuken Challenge in Zierikzee van 10.00 -12.00 uur. De peuken worden op het Havenplein verzameld en geteld, om 12.00 uur maakt wethouder Ankie Smit bekend hoeveel er is opgehaald.

Oproep is aan iedereen woonachtend in omgeving Zierikzee om vanaf je voordeur naar centrum Zierikzee te lopen, peuken te rapen en deze in te leveren op het Havenplein tussen 10.00 en 12.00 uur. De peuken worden geteld en in een lange doorzichtige buis verzameld. Bij inlevering staat er een warm kopje gluhwein of chocolademelk klaar, verzorgd door Meneer Nilsson.

Woon je niet in Zierikzee maar wil je wel graag bijdragen? Aanmelden kan via de e-mail: terry.bom@nmesd.nl of via het facebook evenement van Schoon Schouwen-Duiveland. Belangstellenden worden om 10.00 uur op het Havenplein verwacht, vanaf daar wordt er een route gelopen. Belangstellenden die vanaf huis willen meedoen kunnen vanaf 9 december op Stadsboerderij de Punt een setje handschoenen ophalen.

Eén filter van een peuk verteert binnen 2 tot 12 jaar en vervuilt 8 liter water wat schadelijk is voor mens en dier. En terwijl het nog steeds normaal wordt gevonden om ze op straat achter te laten, veel mensen staan hier niet bij stil. Doe daarom mee met de actie!

De Peuken Challenge wordt gehouden in samenwerking met Schoon Schouwen-Duiveland, Nme-centrum Schouwen-Duiveland en Meneer Nilsson. De opruimactie vindt plaats in het kader van Schoon Zeeland. Doel van Schoon Zeeland is de groeiende hoeveelheid zwerfafval tegen te gaan. Zie www.schoonzeeland.nl. De Gemeente Schouwen Duiveland ondersteunt het project van harte en heeft het NME Centrum opdracht gegeven het project uit te voeren.

Meer berichten