woensdag 8 juli, 2020 16:27
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Stad & Lande richt zich op de toekomst

SCHOUWEN-DUIVELAND - Expo en debat in Nieuwe Kerk en lasershow op Dikke Toren
Toekomstvisie Schouwen-Duiveland. Het 80-jarige Stad en Lande sluit haar jubileumjaar af met een gevarieerd programma rondom het thema "de toekomst van Schouwen-Duiveland".
Op vrijdag 29 november is de Nieuwe Kerk in Zierikzee het middelpunt van de festiviteiten.

In de middag presenteren 150 leerlingen van Pontes Pieter Zeeman hun visie op het thema. Maandenlang werden ze uitgedaagd om tijdens de vakken kunst, cultuur, geschiedenis en Nederlands hun visie te verwerken in 2D, 3D én in een (ook online) magazine. Het middagprogramma omvat een expositie, muziek en een debat van en voor de leerlingen. Vanaf 16 uur is de expositie door iedereen te bezoeken.

Om 16.45 uur begint een unieke lasershow die tot 19.00 uur de oorspronkelijk geplande hoogte van de Dikke Toren uitlicht. Deze show is uiteraard voor iedereen te zien in en rondom Zierikzee.
Na de najaarsledenvergadering van Stad en Lande begint om 19.30 uur het avondprogramma met een lezing van Jan Rotmans, hoogleraar transitiestudies en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit. Ook zal de uitkomst van een in WereldRegio afgedrukte enquête worden bekendgemaakt en besproken door socioloog Dick van der Wouw en is er een paneldiscussie.

Gratis toegankelijk
Het volledige programma is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wie deelneemt aan de ledenvergadering en vooraf graag soep en een broodje mee-eet om 17.30 uur wordt verzocht zich aan te melden op de website van Stad en Lande: www.stad-en-lande.nl, Op deze website vindt u ook meer informatie over het programma.

Erfgoed leeft
De jubileumactiviteiten van Stad en Lande waren een ongekend succes. Erfgoed leeft onder de Schouwen-Duivelanders. Zij zijn trots op hun eiland en willen graag behouden wat goed is. Stad en Lande kreeg er inmiddels 80 nieuwe leden bij, een groei van meer dan 10% in 10 maanden.

Meer berichten