maandag 1 juni, 2020 23:57
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Thuis in je dorpshuis van start

Zonnemaire – Het dorpshuis is in veel kernen de plek waar je, zoals de naam al zegt, je dorpsgenoten kunt ontmoeten. Er wordt vaak van alles georganiseerd. In vier dorpshuizen op Schouwen-Duiveland zijn ze nu gestart met iets nieuws: Thuis in je Dorpshuis.

Het dorpshuis van Zonnemaire had op de woensdag altijd al Breek de Week, waar bewoners gezellig aan kwamen voor koffie en een praatje. Nu is daar 'Thuis in je dorpshuis', een initiatief van SMWO, gemeente Schouwen-Duiveland en Zeeuwland. Iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur zijn mensen welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken. En regelmatig zijn er ook themabijeenkomsten waarbij bezoekers informatie kunnen krijgen over uiteenlopende onderwerpen. Het is ook een plek waar je een spelletje kunt spelen en je verhaal kwijt kunt.

De drie initiatief nemende partijen starten deze proef die een jaar lang duurt. Hiermee willen ze ontmoeting, uitwisseling en voorlichting in de dorpshuizen stimuleren. Vanaf 22 oktober is het project van start gegaan. Ook in Burgh-Haamstede, Bruinisse en Renesse vindt Thuis in je Dorpshuis plaats.
Burgh-Haamstede: Dinsdagochtend van 9.30 uur - 12.30 uur
Bruinisse: Donderdagochtend van 9.30 - 12.30 uur
Renesse: Maandelijks op dinsdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur, komende keren op 19 november en 10 december.
Als na een jaar blijkt dat de proef succesvol is, dan wordt het ook in andere dorpshuizen georganiseerd.

Meer berichten