zaterdag 11 juli, 2020 16:35
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

De Saman Groep neemt Elektrotechnisch Installatieburo de Bart over

Per maandag 28 oktober zullen de activiteiten van Elektrotechnisch Installatieburo de Bart uit Goes worden overgenomen door de Saman Groep uit Zierikzee. Edward de Bart ziet als voormalig eigenaar van het in 1989 opgerichte bedrijf meer mogelijkheden voor het bedrijf wanneer het verder gaat onder de vlag van een bedrijf wat alle installatietechnische disciplines in huis heeft. De Saman Groep ziet binnen de energietransitie een grote hoeveelheid werkzaamheden op elektrotechnisch gebied. Daarmee valt deze uitbreiding binnen haar missie om de gebouwde omgeving binnen Zuidwest-Nederland verder te verduurzamen.

Nieuwe kansen

Edward de Bart geeft als een van de redenen voor het benaderen van de Saman Groep een steeds verdere integratie van de installatie- en elektrotechniek. Dit zorg ervoor dat er minder kansen liggen voor zuiver elektrotechnische bedrijven. "Ik heb dit onderkent en ben opzoek gegaan naar een partij waarbij er nieuwe kansen kunnen ontstaan, en waarbij alle collega's en klanten een juiste plek kunnen krijgen." aldus de Bart. Alle lopende activiteiten en projecten van de Bart worden uitgevoerd binnen de Saman Groep.

Stappen in de energietransitie

"Wij zien in de overname van de activiteiten en collega's van de Bart een belangrijke uitbreiding op onze huidige elektrotechnische afdeling, doordat de energietransitie leidt tot een verdere elektrificatie van de gebouwde omgeving. Elektrisch verwarmen met een warmtepomp, laadstations en zonnepanelen leiden tot de benodigde aanpassingen van de elektrotechnische installaties. Voor ons is het belangrijk dat we voldoende capaciteit combineren met goede technische kennis en communicatieve vaardigheden. Met deze overname maken wij behoorlijke stappen op dit gebied.", aldus Erik Kloet, Commercieel Directeur van de Saman Groep.

Alle personen met een dienstverband bij de Bart zullen binnen de Saman Groep werkzaam worden. Ook Edward de Bart wordt actief binnen de Saman Groep. De organisaties van de Bart en de Saman Groep sluiten met betrekking tot hun cultuur goed op elkaar aan, doordat het beide open organisaties zijn met een duidelijke focus op tevreden klanten.

Meer berichten