Tandarts Reza Abdollahi in één van de behandelkamers.
Tandarts Reza Abdollahi in één van de behandelkamers. Foto: Rob Dijkstra

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen breidt uit

Zakelijk

LEEUWARDEN - Het Tandheelkundig Centrum Zuiderburen in Leeuwarden is de laatste jaren bezig aan een enorme groei, zelfs in deze vervelende corona-tijd. Het heeft geresulteerd in een nieuwe behandelkamer, een aantal nieuwe collega’s en het aansluiten bij organisatie ‘de Lieve Tandarts’. Dat laatste is niet vanzelfsprekend, want tandartspraktijken dienen namelijk aan strenge eisen te voldoen om zich bij deze organisatie te kunnen voegen. De Lieve Tandarts monitort dat praktijken op een goede manier met patiënten omgaan en dat ze (technisch) voldoen aan de moderne eisen. Tandheelkundig Centrum Zuiderburen is trots op het feit dat ze zich hebben mogen aansluiten bij de Lieve Tandarts en het resultaat mag er zijn. Praktijkmanager Rita Vijgeboom praat ons bij over het succes van de praktijk.

Het eerste wat opvalt bij het binnenlopen van de praktijk, is de hartelijke ontvangst achter de balie. Dat is volgens Vijgeboom tevens één van de krachten van de praktijk. “Ons motto is: behandel een patiënt net zo, zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden. Dat werkt in alles door bij onze praktijk. We nemen voldoende tijd om ook de patiënt te leren kennen, zodat we weten waar hij of zij zich prettig bij voelt. Een controle afspraak duurt bij ons dus niet standaard tien minuten.”

Praktijk is ontwikkeld

Vijgeboom begon in 2005 als parttime baliemedewerkster in de praktijk en is inmiddels doorgegroeid tot praktijkmanager. Ze heeft het nog altijd heel erg naar haar zin. “Het werk op zich is al hartstikke leuk, maar de collega’s spelen daar ook een belangrijke rol in.

Geen dag is voor mij hetzelfde en je merkt dat de praktijk zich door de jaren heen ook heeft ontwikkeld. We hebben nu bijvoorbeeld een nieuwe behandelruimte erbij gekregen en een aantal nieuwe collega’s: Ümit en Anja. Zij passen perfect binnen ons team.”

Meer ruimte voor planning

De uitbreiding in ruimte en personeel was ook hoognodig, want de toestroom van nieuwe patiënten gaat door. Vooral voor de planning van patiënten is er nu meer ruimte. “Op deze manier kunnen we onze persoonlijke behandeling waarborgen. We willen er namelijk voor zorgen dat mensen zo veel mogelijk dezelfde tandarts krijgen bij de diverse behandelingen. Dat schept een band en vertrouwen tussen tandarts en patiënten. Dat is volgens ons heel belangrijk en we merken ook dat patiënten dit waarderen.”

Complete pakket

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen biedt patiënten een volledig pakket. Zo heeft de praktijk ook mogelijkheden op het gebied van orthodontie en implantologie. Dat houdt in dat een beugel gezet kan worden in de praktijk en dat je daar het hele proces, van begin tot eind doorloopt. Alleen voor gespecialiseerde orthodontie zul je door worden verwezen naar een andere praktijk. Het past allemaal in het plaatje van ‘een persoonlijke behandeling’.

Daarnaast helpt THK Centrum Zuiderburen de klant meedenken op het gebied van verzekering. “Tuurlijk stellen we de behandeling op, aan de hand van de controle, maar daarbij denken we wel mee met het budget en in hoeverre iemand verzekerd is. Daarin proberen we mee te denken en de patiënten te helpen om de best mogelijke behandeling te verzorgen.”

Nog steeds veilig naar de tandarts

Ook in coronatijd is het nog altijd veilig om naar de tandarts te gaan. Er zijn alleen wat extra schoonmaaktaken bij gekomen en qua planning is het iets ingewikkelder geworden. “We maken nu bijvoorbeeld na ieder bezoek de deurkrukken schoon, we vragen vooraf of iemand klachten heeft die kunnen duiden op corona en dragen nu ook buiten de behandelruimtes een mondkapje”, zegt Vijgeboom.

Dat mensen met klachten zich een dag van tevoren nog kunnen afmelden is lastig voor de praktijk, maar in principe hebben de patiënten dus geen last van de extra coronamaatregelen bij het tandartsbezoek. Blijf dus vooral naar de tandarts gaan, want een goed gebit is belangrijk voor de gezondheid.

Met de tijd mee

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen gaat met de tijd mee, in het voordeel van de patiënt. De moderne apparatuur is aanwezig en de specialisten zijn in huis om iedereen van de beste behandeling te voorzien. Kom dus eens een kijkje nemen, bij Tandheelkundig Centrum Zuiderburen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 2 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00