Mark Booij en André Groen van G2 Makelaars voor de Oldehove.
Mark Booij en André Groen van G2 Makelaars voor de Oldehove. Foto: Rob Dijkstra

G2 Makelaars voelt zich thuis in Leeuwarden

Zakelijk nieuws

LEEUWARDEN - Het is alweer een jaar geleden dat G2 Makelaars een prachtig nieuw pand opende aan het Zuiderplein in het centrum van Leeuwarden. In een jaar kan er veel gebeuren en dus is het hoog tijd om eens te kijken hoe het gaat bij het sympathieke makelaarsbedrijf, die zijn oorsprong vond in Franeker. André Groen en nieuwe aanwinst Mark Booij nemen ons mee door het jaar van G2.

“Vorig jaar hebben we ons gemeld in Leeuwarden en daar zochten we een boegbeeld bij. Toen zijn we bij Mark uitgekomen. Dat heeft fantastisch uitgepakt, want Mark is echt een kind van de stad”, begint oprichter André Groen zijn verhaal.

“Het grappige is, dat Mark naar aanleiding van het eerste artikel in RondOm Vandaag, in contact gekomen is met ons bedrijf”. Mark zag mogelijkheden en overeenkomsten in de denkwijze van het kantoor: “De kleinschaligheid van G2 sprak me direct aan. Daardoor kan je juist de persoonlijkheid heel erg benadrukken in het contact met mensen. Dat is een pijler die voor mezelf ook heel erg belangrijk is. Een stukje sympathie en een stapje extra doen: een luisterend oor bieden aan mensen. Van daaruit stuurde ik een mailtje naar André en twee weken later zaten we voor een kopje koffie in Post Plaza”.

Verbinder

Dat Mark niet per definitie een achtergrond had als makelaar, hield André niet tegen om toch met de Leeuwarder in zee te gaan. “Hij had vele raakvlakken die pasten bij het bedrijf, dat is uiteindelijk voor mij het belangrijkste. Hij weet wat er leeft in Leeuwarden en hoe hij met de mensen hier om moet gaan. Dat zie je ook daadwerkelijk in de verkopen terug. Het leidde al tot veel meer tevreden klanten: “Dat is boven verwachting en geweldig voor het eerste jaar, zeker in deze moeilijke tijd.”

Het geeft aan dat Mark goed op zijn plek zit én dat het goed gaat met G2 Makelaars. De formule om persoonlijk te zijn, niet alleen in woord, maar ook in daad, is succesvol gebleken in Leeuwarden. “Mensen willen gewoon dat je eerlijk bent en zegt wat je doet, hier in het noorden. Het is niet zomaar iets om een huis te kopen en dat besef moet je als makelaar hebben. Het meedenken en verplaatsen in de persoon is hierin essentieel vind ik”.

Ambities

Op de vraag welke ambities het bedrijf nog meer heeft, komt het antwoord: “Tuurlijk hebben we ambitie, maar we moeten wel realistisch blijven. Wij zijn groot door klein te blijven. Dat wil zeggen, we werken vanuit onze kernwaarden. We hebben een klein team en gaan daardoor heel persoonlijk te werk. Een voorbeeld, is dat ik bijvoorbeeld ‘s avonds nog met mensen app of even bel. Dat vinden mensen waardevol, omdat ze doordeweeks vaak met werk zitten overdag. Je moet daarom echt tijd vrij kunnen maken op die momenten”.

Waardering

André en Mark voelen de waardering van de klanten. Zo appen oud-klanten regelmatig nog eens of de heren een bakje koffie komen doen, of laten ze een leuke recensie achter. Mark geeft enthousiast aan, dat zelfs een koper een recensie voor hem achter wilde laten: “Ik had laatst een koper, die had verschillende woningen bekeken, maar hij gaf aan verrast te zijn over hoe wij met hem om gingen. Dat hij die recensie achterliet en dus een stapje extra voor ons wilde doen, vind ik toch wel heel bijzonder. Dat zijn ook signalen voor André en mij, dat we op een goede manier ons werk doen.” Al met al geeft de waardering de mannen van G2 ontzettend veel energie en kracht om nog verder te groeien.

Potentiële ontwikkelingen

Als droom, of ideaalbeeld zouden de heren ook graag aan de slag gaan in de stad Sneek. André en Mark denken dat Sneek een stad zou zijn die goed bij het bedrijf past: “Dat is echt een regio die goed bij ons bedrijf zou passen. We willen echter wel kunnen nakomen wie we zijn en daarom lopen we niet te hard van stapel. Mocht het zo ver komen, dan zien we het wel. Maar voor nu zijn we dik tevreden met wat we doen en de binding die er is met onze klanten.” Oftewel, G2 timmert aan de weg: “Voor een persoonlijke aanpak of andere woonwens, maken wij graag tijd voor u vrij!”

G2 Makelaars Zuiderplein 23A (ingang zijkant)
8911 AN Leeuwarden
058-8445272
www.g2makelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 22 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 28 mrt, 10:00