Afbeelding
Foto: Ouderwets Gezellig

Crowdfunding voor behoud Leeuwarder vintage-winkel

Zakelijk

LEEUWARDEN - Dat de financiële rek er toch wel uit is bij de meeste ondernemers die hinder ondervinden van de maandenlange lockdown en daar bovenop ook nog eens de avondklok, blijkt onder andere uit de crowdfundingsactie die deze week is gestart voor de Leeuwarder vintage-winkel Ouderwets Gezellig.

Er zullen ongetwijfeld meer bedrijven volgen die via zo’n actie overeind gehouden moeten worden, de maandenlange sluiting vanwege het coronavirus is gewoon funest. 

‘De droom van 21 huurders valt anders in duigen’

Paulien van der Goes is als één van de 21 huurders in de winkel de crowdfundingsactie gestart, met instemming van eigenaresse Claudia van Noort. Paula schrijft: “De droom van Ouderwets Gezellig ..maar ook de droom van 21 huurders..valt in duigen door corona en haar lockdown maatregelen. Jij kunt deze vintage shop in shop steunen met een bijdrage alle beetjes helpen! Nederland ondernemers land..laten we dat zo houden!”

“Om hulp vragen is voor sommigen een hele stap, misschien wel een stap te ver, zelfs als het water je tot je lippen staat.. Omdat ik Claudia, eigenaresse van Ouderwets Gezellig, een heel warm hart toedraag, ben ik deze actie voor haar gestart. Om haar te laten weten dat ze er in deze onzekere tijd niet alleen voor staat en dat ook wij willen dat de winkel blijft bestaan!” 

‘Geen Chinese massagoederen maar echte vintage’

“Ouderwets Gezellig is een begrip bij alle Vintage Lovers van Leeuwarden en omstreken. Eigenaresse Claudia opende twee jaar geleden deze fijne shop in shop winkel, een droom die uitkwam. Met 21 huurders die alleen maar ouderwets gezellige winkelbeleving geven waar de klant nog koning is, en het aanbod uniek is. Geen grote keten met Chinese massagoederen maar een winkel met service en beleving.”

“De liefde en passie spat er vanaf iedere dag dat ze open is. Deze droom lijkt nu meer en meer op een nachtmerrie. Ook in deze tweede lockdown valt zij helaas wéér buiten alle regelingen en krijgt geen enkele tegemoetkoming, terwijl de vaste lasten wel gewoon doorlopen en er geen huurgeld binnenkomt.”

Van de beoogde 5.000 euro is er al 29 procent binnen

“Zonder vooruitzichten en zonder jullie hulp behoort ‘sneupen’ bij ouderwets gezellig wellicht ook tot het verleden…en zal de winkel het niet redden. Wil jij Claudia/Ouderwets Gezellig door de tweede lockdown heen helpen? Alle kleine beetjes zijn welkom. Namens alle vintage lovers en uiteraard ook namens Claudia bedankt!”

Iedereen die wil doneren, kan dat doen via deze link: https://www.doneerdoel.nl/actie/3169/de-droom-van-een-ouderwets-gezellige-winkellijkt-in-duigen-te-gaan-vallen.. Op dit moment is er 1465 euro ingezameld van de beoogde 5.000 euro.

Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 1 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 27 mrt, 12:46