Afbeelding
Foto: Fryslan Werkt

Eerste Online Banenmarkt Friesland krijgt vervolg

Zakelijk

De eerste editie van de Online Banenmarkt Friesland is succesvol geweest, zegt organisator Fryslân Werkt!. Op 15 december 2020 werden van 10.00 tot 13.00 uur ruim honderd vacatures en 130 pitches en cv’s gedeeld. Er wordt over enkele maanden een tweede banenmarkt georganiseerd, op LinkedIn, op 2 februari 2021.

De Online Banenmarkt Friesland is een alternatief voor fysieke banenmarkten die door de coronacrisis niet door kunnen gaan. Via de LinkedIn-groep Online Banenmarkt Friesland bieden werkgevers, intermediairs en uitzendbureaus vacatures aan. Werkzoekenden hadden de mogelijkheid om zichzelf via een cv of persoonlijke pitch onder de aandacht te brengen. Ook werkcoaches van UWV en gemeenten waren aanwezig om werkzoekenden een handje te helpen. Met veel enthousiasme waren werkgevers en werkzoekenden actief, zowel met het plaatsen van bijdragen als het netwerken met elkaar.

Een van de werkgevers die deelnam aan de Online Banenmarkt Friesland is Wim Schuur, mede-eigenaar van Pro Kompas Groep. Hij zegt: “De Banenmarkt was wat mij betreft zeker een succes. Ik heb inmiddels zes gesprekken met kandidaten gepland voor een aantal vacatures.”

Techniek en zakelijke dienstverlening

Ook de cijfers bewijzen dat het online evenement succesvol was. In vijf weken is de LinkedIn-groep met meer dan 1400 leden gestegen. Er werden op 15 december 109 vacatures en 130 pitches en cv’s gedeeld. 182 arbeidsplaatsen waren beschikbaar, waarvan 108 plaatsen in de techniek. 75 deelnemende werkzoekenden waren op zoek naar een baan in de zakelijke dienstverlening, zoals klantenservice. Werkgevers in gemeente Súdwest-Fryslân waren met 40 geplaatste vacatures het beste gerepresenteerd.

Door het enthousiasme van verschillende partijen, stopt de Online Banenmarkt Friesland niet na de eerste editie. Geplaatste vacatures die nog niet vervuld zijn, blijven nog enige tijd in de groep staan. Ook kunnen er nog steeds bijdragen geplaatst worden. Fryslân Werkt! gaat door met het bouwen van een netwerk van werkgevers en werkzoekenden in de regio.

Het is belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar blijven vinden, zeker in deze coronatijd. Daarom vindt op 2 februari 2021 de tweede editie plaats via dezelfde LinkedIn-groep. Dit keer tegelijkertijd met andere online banenmarkten, zoals Drenthe en Twente.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 21 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport gisteren