woensdag 30 september, 2020 18:34
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Jacob van Essen

Wafilin Systems wint Leeuwarder Ondernemersprijs 2020

  Zakelijk

Wafilin Systems B.V. heeft maandag De HET gewonnen, de Leeuwarder Ondernemersprijs van 2020. Het Leeuwarder bedrijf ontwikkelt en levert unieke filtersystemen voor de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie. De prijsuitreiking was deze keer heel bijzonder vanwege de benodigde coronamaatregelen. Via een Drive-in op het parkeerterrein bij het WTC Expo konden de gasten in de auto de uitslag volgen op een groot scherm en via radio en Facebook.

De techneuten en engineers van Wafilin moesten het opnemen tegen Ekwadraat, een energie-adviesbureau gericht op duurzaamheid en Grenzelooswerk, een jong ambitieus bedrijf dat jongeren helpt en begeleidt aan hun baan in het buitenland. Grenzelooswerk wist echter wel de publieksprijs te winnen. Via Facebook kon er tot en met de dag vóór de uitreiking gestemd worden. Ruim 4.000 mensen hebben dit gedaan. Deze telde mee in de beoordeling van de jury welke de kandidaten op diverse criteria beoordeelden. Op de totale beoordeling scoorde Wafilin echter het hoogst waardoor ze zich ondernemer van het jaar 2020 mogen noemen.

Ekwadraat en Grenzelooswerk als sterke tegenstrevers
De winnaars: "Hoewel we sterke tegenstanders hadden – Ekwadraat Groep en Grenzelooswerk – was op groot scherm te zien hoe de jury en jullie, voor ons hebben gekozen. De bokaal heeft een mooie plek gekregen, want Wafilin Systems is trots op het winnen van deze award!"

De mening van de jury over de prijswinaars: “Kwaliteit in combinatie met innovatiekracht en flexibiliteit is een van de USP’s waarmee Wafilin scoort. Ga vooral zo door en wij voorspellen jullie een goede toekomst!“

Meer berichten