zaterdag 8 augustus, 2020 05:24
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Real Tosti
FOR REAL

Heerlijke ambachtelijke tosti's bij Real Tosti

  Zakelijk

LEEUWARDEN - Eind september opende Real Tosti haar deuren boven in het Zaailand. De horeca zaak is een samenwerking van ROC Friese Poort en het team van o.a. KB Food and Drinks uit Dokkum. Bij het leerbedrijf kunnen de studenten de fijne kneepjes van het horeca-vak leren. Die heerlijke ambachtelijke tosti’s worden dus gemaakt en geserveerd door de jongens en meiden van ROC Friese Poort.

“Alles is gerund door stagelopers,” vertelt Youssef namens Real Tosti, “de bediening, de kassa, het bakken van de tosti’s. Natuurlijk worden ze goed begeleid. Het is namelijk iets minder makkelijk om een leerbedrijf op te zetten in de horeca, aangezien je zit met bijvoorbeeld hygiënevoorschriften.” Toch is het gelukt. Wij werken op dit moment met een team van 11 studenten van ROC Friese Poort bij Real Tosti. 

Real Tosti serveren ambachtelijke tosti’s, gemaakt op de bakplaat. Een unicum in Leeuwarden: “In het westen zien we al wel veel van dit soort winkels, maar in het noorden is het nog een zeldzaamheid. De studenten bieden een ruim assortiment tosti’s aan, voor iedereen wat wils. Daarnaast is er een uitgebreide drankenkaart, met onder andere verse smoothies. Ook kun je genieten van verschillende lekkernijen, zoals de huisgemaakte appeltaart. Alle producten zijn gemaakt van verse ingrediënten.”

Het bedrijf vindt het leuk om deze jongeren te helpen met hun opleiding: “Het is anders dan een gewone werknemer. We steken iets meer tijd in ze, maar je ziet ze groeien. Het is een divers groepje, iedereen heeft een eigen verhaal. We vinden het mooi om daaraan bij te dragen.”

Kijk voor meer info even op de facebook pagina van Real Tosti

Meer berichten