De negen finalisten op een rij.
De negen finalisten op een rij. Foto: Miss World Nederland

Friezin bij mooiste negen ‘Miss World’ dames van Nederland

Verkiezingen

LEEUWARDEN - Bij de negen mooiste dames van Nederland volgens de maatstaven van Miss World, zit vaak een Friezin en ook dit jaar is dat het geval: Sanne van der Galiën uit Leeuwarden. Op 30 juni doet zij mee aan de Nederlandse finale, de winnares mag naar de Miss World-verkiezing later dit jaar in Puerto Rico.

De winnares zal Nederland op 16 december vertegenwoordigen in Puerto Rico, waar alle landelijke winnaressen wereldwijd als vertegenwoordiger van hun land gaan samenkomen.

Inzet voor goede doelen is belangrijk

Wat vooral weegt bij de selectiecriteria van Miss World is hoe de kandidates zich inzetten voor goede doelen. Het motto van Miss World en Miss World Nederland is dan ook ‘Beauty with a purpose’. Er is hierbij ook geen sprake van onderlinge strijd en competitie maar juist de ontwikkeling van solide vriendschappen en netwerken staat centraal. 

Door CEO Miss World Nederland Katia Maes en haar team wordt hierbij nadrukkelijk geïnvesteerd in de creatie van waardevolle netwerken en in goede onderlinge relaties, die elkaar later en waar mogelijk en waar nodig de helpende hand kunnen bieden.

Badpakkenshow is geschrapt uit het programma

Miss World en Miss World Nederland kijken bij de selectie niet alleen maar naar het uiterlijk van de deelneemsters. Dit is zelfs van ondergeschikt belang. De keuze zal op 30 juni a.s. gaan vallen op de finaliste met de allerbeste presentatie van het goede doel oftewel ’the purpose’ dat zij persoonlijk representeert. Ook de oorspronkelijke badpakkenshow is geschrapt uit het selectieprogramma. 

Dit mede voor vrouwen die zich vanuit culturele en religieuze overwegingen niet in een badpak aan het publiek kunnen en mogen vertonen. Zodoende wordt aan hen de ruimte geboden om toch mee te kunnen doen aan deze unieke verkiezingen.

Organisatie bestaat 70 jaar

De allereerste moederorganisatie ter wereld op het gebied van schoonheidsverkiezingen Miss World bestaat dit jaar tevens 70 jaar. Wereldwijd is dit originele concept hierna overgenomen door vele organisaties. In Nederland heeft de organisatie Miss World Nederland eveneens een jubileum. In opdracht van Miss World bestaan zij dit jaar nu vijf jaar. Dit is dit jaar reden te meer voor een feestelijke verkiezing van de nieuwe Miss World Nederland welke omlijst zal worden met champagne en met diamanten.

Vorig jaar deden de Miss World Nederland finalisten ook al namens de Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) mee aan de viering van 75 jaar Verenigde Naties. Alle dames zijn tevens Goodwill Ambassadeurs voor de NVVN. https://nvvn.nl/. Ook waren zij hiervoor vertegenwoordigd op slot Loevestein.

In de jury zitten onder andere Simone Filippini de Voorzitter van de NVVN en actrice en presentatrice Tanja Jess. Ook zit in de jury Brenda Muste; Miss World Nederland 2019/2020.

Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 20 minuten geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00