Kampioen Cambuur gaat in de slotwedstrijd van het seizoen, woensdagavond tegen NAC Breda, vol voor de overwinning.
Kampioen Cambuur gaat in de slotwedstrijd van het seizoen, woensdagavond tegen NAC Breda, vol voor de overwinning. Foto: Rob Dijkstra

Cambuur gaat morgenavond tegen NAC vól voor de vierde periodetitel

Sport

LEEUWARDEN - In de slotwedstrijd van het seizoen wil kampioen Cambuur morgenavond óók de vierde periodetitel van het seizoen winnen. Dat zou voor de Leeuwarder profvoetballers betekenen dat ze in dit kampioensseizoen ook nog eens drie periodetitels winnen en trainer Henk de Jong wil die score maar wat graag op het palmares van de club.

NAC Breda is morgenavond de tegenstander in het Cambuur stadion. De Bredanaars hebben nog een theoretische kans op rechtstreekse promotie naar de eredivisie, maar zullen dan wel Cambuur moeten verslaan. Oftewel: het wordt een wedstrijd met twee ploegen die willen winnen en dat is ook het mooiste aan het slot van een competitie.

Op de eigen website van Cambuur wordt ook alvast naar de wedstrijd van woensdagavond uitgekeken. Daar staat:

HENK DE JONG: “DRIE PERIODETITELS IN ÉÉN SEIZOEN IS ECHT WAT HOOR”

Nog één keer komt de kampioensploeg van SC Cambuur in actie dit jaar en wel morgenavond in het eigen Cambuur Stadion. Het hoofddoel mag dan binnen zijn voor De Jong en de zijnen, ook morgen kan er nog eremetaal worden binnengehaald, want bij winst op NAC Breda is ook het Bronzen Schild voor het winnen van de vierde periode binnen.

“Daar gaan we natuurlijk vol voor”, erkent De Jong. “We hebben het misschien niet altijd door wat een bijzonder seizoen dit is, maar we kunnen drie periodetitels pakken in één seizoen en dat is wel wat voor. Volgens mij nog is dat nog niet zo vaak voorgekomen. Voor ons als Cambuur is dat in ieder geval een clubrecord.”

Sterkste elf komen bij Cambuur in het veld

De oefenmeester kiest morgenavond dan ook voor zijn sterkste elf. “Vorig week hebben we een aantal jongens met pijntjes gespaard, maar dat gaan we nu zeker niet doen. Dat zou ook niet netjes zijn en we willen het seizoen eindigen met onze vaste basis. Daarnaast willen we een goede pot op de mat leggen en met een goed gevoel de zomerstop in gaan.”

Toch zal De Jong noodgedwongen moeten wisselen in zijn keurkorps, want Issa Kallon zag zijn vijfde gele prent van het seizoen en zal moeten toekijken vanaf de tribune. “Voor hem komt Giovanni Korte in de ploeg en voor de rest hebben we bijna iedereen fit. Jamie Jacobs zal er nog niet bij zijn en datzelfde geldt voor Sven Nieuwpoort. Maar in algemene zin hebben we dus genoeg te kiezen.”

De strijd achter SC Cambuur is ongemeen spannend en ook tegenstander NAC Breda heeft nog een theoretische kans op directe promotie. “Daar zullen ze vol voor gaan, maar om daar kans op te maken zullen ze hier wel moeten winnen. Wij moeten gewoon ons eigen ding doen, lekker voetballen en ook genieten van het feit dat we zonder druk kunnen spelen.”

Live via TV en radio te volgen

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen voor het laatste duel van het historische seizoen 2021/2022. Via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd) is het duel live te volgen.

Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 52 minuten geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 27 mrt, 12:46