Cambuur-trainer Henk de Jong.
Cambuur-trainer Henk de Jong. Foto: SC Cambuur

Het wedstrijdverslag van de winst van Cambuur op Almere City FC

Sport

LEEUWARDEN - De uitslag en de consequenties daarvan in grote lijnen hebben we eerder deze middag al gemeld, voor de details van de mooie overwinning zondagmiddag van Cambuur op concurrent Almere City maken we gebruik van de vakkennis van Cambuur zelf.

Hieronder plaatsen we het wedstrijdverslag zoals dat voor de fans van de Leeuwarder voetbalclub zelf is geschreven. Cambuur is door deze overwinning extra goed op weg richting het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

Het Cambuur-wedstrijdverslag:

Hoewel de landelijke media de afgelopen dagen met de vanmiddag te spelen wedstrijden tussen de grote vier clubs in de Eredivisie groots uitpakten, was er vandaag voor de Cambuur supporters ook zeker sprake van Super Zondag. Immers, het treffen met Almere City FC verdiende zonder enige twijfel het predicaat ‘kraker’.

Een geweldig affiche tussen de nummer drie en de trotse lijstaanvoerder. Los van het sportieve aspect op voorhand al een bijzonder duel, want voor het eerst sinds lange tijd was er bij een wedstrijd van de Leeuwarders weer publiek welkom. Helaas geen supporters van het geel-blauwe legioen, maar met de aanwezigheid van 1.351 fans op de tribune gloort er enige hoop dat het bezoeken van een wedstrijd in ons geliefde Cambuur Stadion op termijn weer tot de mogelijkheden behoort. 

Fieldlab-onderzoek met coronavirus en supporters Almere

De wedstrijd Almere City FC tegen SC Cambuur was in het kader van de zogenoemde Fieldlab-onderzoeken uitgekozen als testevenement, waaruit moet blijken hoe er weer op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden.

Het was te verwachten dat Cambuur vanmiddag een getergd Almere City FC tegenover zich zou krijgen. Per slot van rekening had het elftal van Henk de Jong de Almeerders in het heenduel een pak rammel gegeven. “Dat is geweest en was een incident wat Almere betreft. Het is een goede ploeg met veel individuele kwaliteit en met een goede trainer voor de groep. Dat bewijzen ze nu ook al het hele seizoen. Het gaat een mooie en spannende pot worden, we kunnen niet wachten”, aldus Henk de Jong in zijn voorbeschouwing.

Enkele personele problemen voor Cambuur

In het Yanmar Stadion hadden de Leeuwarders te kampen met een aantal personele problemen. Zo ontbraken de namen van Jamie Jacobs en aanwinst Nick Doodeman op het wedstrijdformulier. Ook Michael Breij en Mitchel Paulissen waren helaas nog niet inzetbaar. Daar tegenover stond de terugkeer van Doke Schmidt. De verdediger nam na het uitzitten van een schorsing weer zijn vertrouwde plek op de rechtsback in. 

Bij de thuisploeg was de ziekenboeg aanzienlijk minder gevuld. De topper in de Keuken Kampioen Divisie eindigde uiteindelijk in een 0-2 overwinning voor Cambuur, waardoor het in de strijd om de bovenste plekken tegen een directe concurrent uitermate goede zaken deed.

De wedstrijd kende een nerveus begin

Gelukkig was de mist in Flevoland op tijd opgetrokken zodat scheidsrechter Siemen Mulder om kwart over twaalf met zijn eerste fluitsignaal dit belangrijke treffen van start liet gaan. Onder lenteachtige omstandigheden kende de wedstrijd een nerveus begin. De eerst goede mogelijkheid voor Cambuur deed zich na bijna een kwartier spelen voor. 

Robert Mühren dook op aangeven van Ragnar Oratmangoen op voor doelman Michael Woud, maar zijn schot ging helaas net voorlangs. In de 26e minuut kwam toch enigszins uit het niets de openingstreffer op het scorebord. Een fijn aangesneden hoekschop van Robin Maulun werd door Robert Mühren bij de eerste paal verlengd, waarna Jarchinio Antonia met zijn hoofd de bal bij de tweede paal binnen knikte.

Toch een voorsprong in bij vlagen matige eerste helft

Een fraaie opsteker voor Henk de Jong en zijn manschappen in een bij vlagen matige eerste helft. Vanzelfsprekend was de thuisploeg van Ole Tobiassen er daarna alles aan gelegen om de stand weer gelijk te trekken, maar verder dan een schietkans uit een moeilijke hoe voor de rappe John Yeboah kwam Almere City FC in het eerste bedrijf niet. En zo ging Cambuur met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer.

Na de rust schoten beide elftallen uit de startblokken. Eerst gaf Jarchinio Antonia een voorzet op Ragnar Oratmangoen die net iets te kort kwam om de bal binnen te koppen, waarna aan de andere kant Almere City in de omschakeling via John Yeboah gevaarlijk werd. Op het uur stelde Mees Hoedemakers met een schot doelman Woud op de proef, maar die redde uitstekend.

In tweede helft kreeg Cambuur steeds meer het overwicht

Gaandeweg de tweede helft kreeg Cambuur op het natuurgras van het Yanmar steeds meer de overhand zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd deelde Cambuur de genadeklap uit. Opnieuw uit een hoekschop en dit keer was het Ragnar Oratmangoen die met het hoofd het net liet bollen. In het restant van de wedstrijd gaven de degelijke Leeuwarders geen krimp meer en gingen drie gouden punten mee terug naar Leeuwarden.

Aanstaande vrijdag thuis in Leeuwarden tegen Telstar

Komende vrijdag komen de Witte Leeuwen van Andries Jonker in Leeuwarden op bezoek. Ondanks de beperkte financiële middelen in Velsen-Zuid presteert Telstar ook dit seizoen weer meer dan naar behoren. De ploeg bivakkeert momenteel in de middenmoot en beschikt met Glynor Plet over een geslepen spits voorin die dit seizoen al veertien keer doel trof. 

Eerder dit seizoen wist Cambuur op bezoek bij Telstar ternauwernood met 1-2 te winnen, maar Cambuur zal vol bij de les moeten zijn om de drie punten in eigen huis te houden.

Opstelling Almere City FC: Michael Woud, Thibaut Lesquoy, Daniël Breedijk, Damon Mirani, Faris Hammouti (83. Elias Sörensen), Jorrit Smeets, Xian Emmers (62. Ruggero Mannes), Ryan Koolwijk, John Yeboah, Thomas Verheydt, Mees Kaandorp (62. Oussama Bouyaghlafen)

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Alex Bangura, Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch, Doke Schmidt, Robin Maulun, Ragnar Oratmangoen, Mees Hoedemakers, Issa Kallon (63. Giovanni Korte), Robert Mühren, Jarchinio Antonia (77. David Sambissa) 

Scheidsrechter: de heer S. (Siemen) Mulder. Toeschouwers: 1351.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 12 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00