Afbeelding
Foto: Cambuur

Alleen toeschouwers Almere City op tribune tegen Cambuur

Sport

We moeten ons eerdere bericht over toegangskaarten voor Cambuur-supporters bij de wedstrijd tussen Almere City FC en Cambuur helaas rectificeren. De 1500 kaarten die er beschikbaar komen zijn van Almere City FC en dus helaas niet voor Cambuur-supporters beschikbaar. Dat wordt ons vanuit het Cambuur-stadion gemeld. De eerste kaartenkopers hadden zich meteen al gemeld na onze berichtgeving en moeten helaas worden teleurgesteld.

Zondag 28 februari vind dé kraker in de Keuken Kampioen Divisie plaats in het stadion van Almere City FC, tussen de twee trotse koplopers, met dus alleen maar toeschouwers van de thuisclub. Het toestaan van supporters in het stadion is onderdeel van een proef, bij verschillende profvoetbalclubs, om onder strenge voorwaarden te proberen toch weer toeschouwers in de Nederlandse voetbalstadions toe te laten met de gebruikelijke coronarestricties.

Bij de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie wordt op 21 februari de proef gestart met een beperkt aantal toeschouwers. De wedstrijden maken deel uit van een pilot in een wetenschappelijk onderzoek van Fieldlab. Deze organisatie doet onderzoek naar het toelaten van publiek bij sport- en cultuurevenementen in coronatijd.

Vijftienhonderd toeschouwers maximaal in stadion

Bij de thuiswedstrijd van Almere City tegen Cambuur mogen vijftienhonderd toeschouwers in het stadion zijn. Ze worden in bubbels onderverdeeld, oftewel in groepen van tweehonderd, zeshonderd en zevenhonderd personen.

De supporters moeten zich zowel voor als na de wedstrijd laten testen op het coronavirus. Ze krijgen elk een keycord met een apparaatje dat het aantal contactmomenten en de duur daarvan registreert.

Wetenschappelijke tests op de tribunes

In de bubbels worden verschillende wetenschappelijke tests gedaan. Omdat het drie tot vier weken duurt voordat de wetenschappers de uitkomsten van de tests hebben geanalyseerd is het nog niet zeker of er verderop in het seizoen vaker weer toeschouwers op de tribune mogen zitten.

Afbeelding
Eerste basisbaan ingevuld Algemeen 1 uur geleden
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 4 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19