Henk de Jong: Drachtster trainer van het Leeuwarder keurkorps.
Henk de Jong: Drachtster trainer van het Leeuwarder keurkorps. Foto: SC Cambuur

SC Cambuur pakt een punt in uitduel met NEC

Sport

De voetballers van Cambuur hebben zondagmiddag met een doelpuntloos gelijkspel in stadion De Goffert in Nijmegen de koppositie weer weten terug te pakken van de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel het nu wel een gedeelde koppositie is, met Almere City FC, terwijl de Leeuwarder club lange tijd alleen aan de leiding is gegaan. De strijd om het kampioenschap en de rechtstreekse promotie naar de eredivisie ligt dus weer helemaal open.

Het verslag van de website van SC Cambuur:

Precies op de helft van de competitie was Cambuur er eerder vanmiddag alles aan gelegen om het ongelukkige verlies tegen FC Volendam van zich af te spelen. Net als in het openingsduel van dit seizoen was logischerwijs de Nijmegen Eendracht Combinatie de opponent. De ploeg uit de keizerstad is één van de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie en zal zonder twijfel tot het einde van het seizoen meestrijden om de hoogste plekken. 

Trainer Rogier Meijer beschikt namelijk over een mix van ervaren en talentvolle spelers. Rens van Eijden, Edgar Barreto, Jordy Bruijn en Javier Vet zijn stuk voor stuk geroutineerde voetballers die weten hoe de hazen in voetballand lopen. Daarnaast beschikt de club uit Nijmegen over een aantal jonge, bekwame spelers die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat de Gelderlanders weer op het hoogste niveau terugkeren.

Volop aan de bak

Henk de Jong, gekozen als Beste Trainer in de Tweede periode, was voorafgaand aan deze wedstrijd dan ook duidelijk: “We zullen volop aan de bak moeten en de volle honderd procent moeten geven.” Het was deze middag andermaal geen gemakkelijke wedstrijd voor de ploeg uit Leeuwarden. De geel-blauwen die mede vanwege het vroege aanvangstijdstip gisteren al naar Nijmegen waren afgereisd verspeelden opnieuw punten.

Cambuur kreeg weliswaar meer mogelijkheden dan N.E.C., maar was helaas niet bij machte om de defensief ingestelde Nijmegenaren te verslaan en het optisch overwicht in doelpunten uit te drukken. Door het doelpuntloze gelijkspel nam Cambuur wel weer de koppositie over van Almere City FC.

Aanvoerder Erik Schouten ontbrak

In het keurkorps van Henk de Jong ontbrak vandaag noodgedwongen opnieuw aanvoerder en sterkhouder Erik Schouten. Daardoor was Joris Kramer opnieuw de kompaan van Calvin Mac-Intosch in het centrum van de Leeuwarder defensie. Daartegenover stond de terugkeer van Robin Maulun die eerder deze week zijn aflopende contract tot medio 2023 verlengde. De Franse middenvelder begon op de bank.

Ook zijn landgenoot David Sambissa was vanmiddag buiten het basiselftal gelaten. Hij werd vervangen door Alex Bangura. Op het in alle vroegte sneeuwvrij gemaakte veld golfde het spel in de beginfase op en neer. De thuisploeg zorgde uit een aantal vrije trappen vanaf de zijkant voor het nodige gevaar, terwijl aan de andere kant Mitchel Paulissen en Calvin Mac-Intosch in het eerste kwartier van de wedstrijd beiden met een kopbal dichtbij waren om de score te openen.

Overwicht Cambuur zorgde niet voor noemenswaardige kansen

Gaandeweg de eerste helft kregen de geel-blauwen steeds meer balbezit en dus controle over de wedstrijd. Maar het overwicht zorgde niet voor noemenswaardige kansen. Tegenvaller was het al vroeg in de wedstrijd uitvallen van Giovanni Korte die na een half uur spelen geblesseerd het veld moest verlaten. Jarchinio Antonia nam zijn plaats op de rechtervleugel in. Robert Mühren was vlak voor het verstrijken van het eerste bedrijf tweemaal dichtbij de eerst treffer van de middag.

Hij schoot jammer genoeg net tekort in de afronding. Eerst kwam onze topscoorder een teenlengte tekort om een voorzet van Doke Schmidt binnen te tikken en daarna raakte hij uit een uitstekend opgezette en uitgevoerde uitval de paal. De eerste helft werd zodoende doelpuntloos afgesloten.

Cambuur dicteerde, NEC loerde op de counter

Nadat beide ploegen na de verplichte onderbreking op het veld waren teruggekeerd bleef het beeld van de wedstrijd intact. Cambuur dicteerde de wedstrijd, drong aan, terwijl N.E.C. op de counter loerde. Ook in de tweede helft was Cambuur weer dichtbij de openingstreffer. Eerst kopte Robert Mühren een hoekschop vanaf de linkerzijde gevaarlijk door, terwijl Issa Kallon enkele minuten later de paal raakte.

Zo zat het vanmiddag ook niet mee voor Henk de Jong en zijn manschappen. Halverwege de tweede helft probeerde Henk de Jong met het laten invallen van Robin Maulun de offensieve intenties een oppepper te geven. Dat lukte maar mondjesmaat, want het tempo lag de laag om de stugge Nijmeegse defensie aan het wankelen te brengen. Richting het eind van de wedstrijd werd steeds duidelijker dat beide ploegen vrede hadden met een puntendeling.

Zo bleef Cambuur een jaar lang ongeslagen in uitwedstrijden. Het laatste duel dat buitenhuis werd verloren was in en tegen Oss. Op 17 januari 2020, inderdaad vandaag op de kop af exact een jaar geleden.

Aanstaande vrijdag Jong PSV naar Cambuurplein

Komende vrijdag komt Jong PSV naar het Cambuurplein. Het is een repeterende riedel dat het in wedstrijden tegen beloften elftallen altijd afwachten is welke spelers op het wedstrijdformulier staan. Nog niet zo lang geleden wonnen de geel-blauwen door een doelpunt van Issa Kallon van de Eindhovense talenten. Een moeizame overwinning destijds, maar wel een driepunter. En dat is precies wat over vijf dagen ook het resultaat voor de lijstaanvoerder behoort te zijn.

Opstelling N.E.C: Norbert Alblas, Bart van Rooij, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Souffian El Karouani, Javier Vet, Jordy Bruijn, Dirk Proper, Elyasis Tavsan, Terell Ondaan (58. Rangelo Janga), Jonathan Okita (89. Mathias de Wolf)
Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Alex Bangura, Joris Kramer, Calvin Mac-Intosch, Doke Schmidt, Mees Hoedemakers, Mitchel Paulissen (68. Robin Maulun), Jamie Jacobs, Giovanni Korte (32. Jarchinio Antonia), Robert Mühren, Issa Kallon

Scheidsrechter: de heer E. (Edwin) van de Graaf. Gele kaarten: Calvin Mac-Intosch, Alex Bangura, Joris Kramer (SC Cambuur), Jordy Bruijn (N.E.C.)

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 6 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00