Op maat met plezier sporten bij The Boxx 058 | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 11:53
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
<p>Jan Pieter Monsma</p>

Jan Pieter Monsma

(Foto: Wendy Thomassen)

Op maat met plezier sporten bij The Boxx 058

  Sport

Leeuwarden - Bij The Boxx 058 hoef je niet slank of gespierd te zijn om te komen sporten. ‘Ieder mens is uniek en bij ons mag je vooral jezelf zijn’, zegt eigenaar van de sportschool Jan Pieter Monsma. ‘Wij begrijpen maar al te goed dat een verandering in de levensstijl en het doorbreken van ongezonde gewoontes een grote stap kan zijn. Door te kijken naar de persoonlijke doelen en een training die daar goed bij past, zetten we samen die eerste stap’. 


Op eigen niveau en tempo

Bij The Boxx 058 kan iedereen trainen op eigen niveau, tempo en op veilige afstand van elkaar. De trainingen zijn gericht op kracht en conditie waarbij losse elementen zoals kettlebells en elastieken gebruikt worden, maar ook het eigen lichaamsgewicht. Jan Pieter: ‘Natuurlijke bewegingen zoals tillen, buigen, stoten en zwaaien zijn het lichaam gewend. Spieren reageren hier sneller op waardoor snellere resultaten geboekt worden.’

Hormonale disbalans

Naast beweging en gezonde voeding wordt ook gekeken naar het hormonale profiel. Dit is volgens Jan Pieter vaak de ‘missing link’ voor een gezonde gewichtsafname en een vitaler lichaam. ‘Wanneer er in het hormonale regelsysteem een disbalans ontstaat kan dit zorgen voor een algehele ontregeling in het lichaam. De overgang, slechte voeding, diëten, zwangerschap, stress, te weinig slaap of het gebruik van anticonceptie kunnen zorgen voor een hormonale disbalans. Dit kan vervolgens leiden naar klachten als neerslachtigheid, depressie, vermoeidheid, een verhoogd cholestrol of extra vetopslag in het lichaam. Om het lichaam weer volledig in goede conditie en balans te brengen, is een hormonale aanpak vaak ook nodig’, vertelt Jan Pieter.  

Meld je aan

Wil jij ook plezier vinden in het sporten door te trainen op eigen niveau en tempo? Kom dan eens langs voor een kennismaking! Meld je aan voor een gratis intakegesprek of proeftraining via info@theboxx058.nl. Kijk voor meer informatie op www.theboxx058.nl.

Foeke Sjoerdswei 30

8914 BH Leeuwarden

Telefoon 06 5114 8305

info@theboxx058.nl

www.theboxx058.nl

Meer berichten