Afbeelding

Sportcentrum Ursus is weer volledig open

Sport

Het meest complete sportcentrum van Leeuwarden is weer volledig toegankelijk voor iedereen die lekker wil sporten. Het mag weer sinds woensdag 1 juli. “De vaste klanten stonden al te trappelen, het was hier de eerste dagen bomvol”, zegt eigenaar Erwin Boonstra blij.

Bomvol, dat wil zeggen volgens de maximale regels van het RIVM vanwege corona. Maximaal 25 sporters op de individuele toestellen en ook minder grote aantallen in de zalen van de groepslessen. Maar het mag weer en daar gaat het om.

“Mensen hebben het echt gemist”, zegt Erwin. “Je ontmoet toch weer bekenden die je lang niet hebt gezien. Vooral voor de groepslessen geldt dat. Je bouwt door de jaren heen toch een band met elkaar op, drinkt even wat na het sporten.” Sportcentrum Ursus is niet voor niets een begrip in Leeuwarden, het vierde in februari dit jaar het veertigjarig jubileum. In 1980 werd de sportschool opgericht door Erwin zijn vader Feiko.

Voldoet aan álle voorschriften

Het sportcentrum voldoet uiteraard aan alle voorschriften, heeft een routing gemaakt met zwartgele belijning, heeft overal desinfectiezuilen, heeft toestellen verwijderd om 1,5 meter afstand tussen de sporters onderling te kunnen bewaren, er staan stippen in de zalen waar de deelnemers van de groepslessen mogen staan/zitten/bewegen, ook in de spinningzaal (cycling cinema) zijn fietsen verwijderd: daar zijn er voorlopig zeventien van over gebleven vanwege de noodzakelijke tussenruimte. Er zit overal ventilatie in het gebouw waardoor zweetluchtjes en mogelijke coronastofjes de ruimtes snel verlaten.

De enige twee dingen die nog niet kunnen bij het sportcentrum zijn de sauna in gaan en douchen. “Die zijn bij ons niet groot genoeg om genoeg afstand van elkaar te kunnen garanderen. De kleedkamers zijn wel gewoon open, je kunt je er omkleden en spullen ophangen.” De kinderopvang is gesloten tot 1 september. Verder moet je als bezoeker uiteraard vooraf reserveren, zelf ook opletten dat je anderhalve meter afstand houdt en je moet je eigen handdoek en bidon meenemen. 

Beste fitnessclub Leeuwarden sinds 2012

Sportcentrum Ursus won in 2012 voor het eerst de Dutch Fitness Award voor beste fitnessclub van Leeuwarden en Friesland. Ursus herhaalde dat in 2013, 2014, 2018 en 2019, van 2020 is vanwege corona uiteraard nog geen uitslag bekend. Van 2012 tot nu is het elk jaar tot beste van Leeuwarden uitgeroepen.

Het sportaanbod is groot in hoeveelheid toestellen van fitness tot krachtsport en sinds kort zijn er zelfs toestellen waar je volledig je eigen programma kunt volgen, de zogeheten e-gym. Dankzij je polsbandje gaat het apparaat op jouw meest ideale fysieke stand en hoogte staan zodat je als sporter vanuit je meest ideale stand je spieren kunt trainen en het programma houdt ook exact de zwaarte van je oefeningen bij op persoonlijke leest geschoeid.

De groepslessen zijn Bodyattack, Bodybalance, Bodycombat, Bodypump, Bodystep, Bodyvive, Les Mills Barre, Les Mills Dance, Les Mills Core, Les Mills Tone, RPM, Sprint en The Trip. Verder kun je er Xcore doen, TRX, Kick(boxing), Hoepelfitness, Grit Athletic, Grit Cardio, Grit Strength en Sprint.

Nieuw: Les Mills Virtual

Met dit programma waar Ursus speciaal een ruimte voor heeft ingericht, kun je in je eentje een virtuele groepsles volgen. Dat is bijvoorbeeld fijn voor mensen die zichzelf nog niet goed genoeg vinden voor een echte groepsles tussen echte medesporters. Via Less Mills Virtual kun je aan je niveau werken en aan je zelfvertrouwen. Extra voordeel: mensen met onregelmatige (werk)tijden die de echte groepslessen van Ursus niet kunnen bijwonen, kunnen die bij Les Mills Virtual uitvoeren op dat tijdstip dat hen het beste uitkomt. Ideaal dus. “Daar ben ik ook echt blij”, zegt Erwin.

JUBILEUMSACTIE

Ursus bestaat dit jaar veertig jaar, en wie jarig is trakteert! Daarom heeft de Leeuwarder sportschool een unieke actie bedacht waar jij veel voordeel uit kan halen: de 6 = 8 actie. Met deze actie betaal je voor zes maanden, maar mag je acht maanden lang sporten. Ga naar de website van Sportschool Ursus voor meer informatie.

www.sportcentrumursus.nl

Afbeelding
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 13 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00