dinsdag 4 augustus, 2020 15:46
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Website Aris

Point guard Chad Frazier versterkt basketballers Aris

  Sport

Aris Leeuwarden versterkt zich met de Amerikaanse point guard Chad Frazier. Met de 27-jarige Frazier heeft de club een ervaren spelverdeler binnen gehaald. Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans hebben hun contract met de Leeuwarder basketbalclub een jaar verlengd.

Chad Frazier genoot zijn basketbalopleiding bij Gulf Coast State College en vervolgens kwam hij uit voor de Blazers (NCAA-I, University of Alabama at Birmingham). Zijn professionele basketbal carrière begon hij in Griekenland en speelde vervolgens in onder meer Litouwen, Canada en Turkije. In Turkije (seizoen 2018-2019) kwam hij uit voor Sigortam.net ITU Basket en kwam daar in 39 wedstrijden tot gemiddeld 13,2 punten, 3,8 rebounds, 2,2 assists per wedstrijd. Het afgelopen seizoen tekende hij een contract bij Maccabi Hod Hasharon in Israël. Hij raakte geblesseerd, maar hij is nu volledig fit en klaar om bij Aris een belangrijke rol te vervullen.

Ferried Naciri is zeer tevreden met de komst van de 1.96 lange point guard: “Ik ben heel blij met het aantrekken van Chad. Hij gaat een continu gevaar zijn voor de tegenstander en gaat ons erg helpen in een scorende en spel verdelende rol.” Merlijn van der Meulen, bestuurslid Technische Zaken, vult aan: “Chad is een veelzijdige speler met meerdere offensieve wapens. Daarnaast is hij sterk en atletisch. Bovendien brengt hij ruime ervaring met zich mee. Hij past goed bij de speelstijl die wij voor ogen hebben, en hij zal voor ons van grote toegevoegde waarde zijn.” Frazier is de zesde speler in de selectie van Aris voor het komende seizoen. De club hoopt op korte termijn meer spelers te kunnen presenteren.

Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans
Tim en Sjoerd basketballen ook komend seizoen voor Aris Leeuwarden. Beide spelers verlengden hun contract voor een jaar. Voor Hoeve (22), 1.96 meter lange guard, was het afgelopen seizoen na zeven duels al voorbij. Hij scheurde, tegen zijn oude club Donar, de voorste kruisband in zijn rechterknie. Tim bleef nauw betrokken bij het team. Hij heeft hard gewerkt aan zijn revalidatie en maakt komend seizoen zijn comeback op het veld.

Voor Sjoerd Koopmans (22) wordt het zijn derde seizoen bij Aris, daarvoor kwam ook hij uit voor Donar. Hij is uitgegroeid tot een belangrijke vaste waarde voor de Leeuwarder eredivisiebasketbalclub. Hoofdcoach Ferried Naciri is blij met de contractverlengingen: “In een groeiproces is het erg belangrijk om de juiste mensen samen te houden. Daarom ben ik erg blij dat zowel Sjoerd als Tim een extra jaar deel uitmaken van Aris. Sjoerd geeft ons volwassenheid en stabiliteit die we erg nodig hebben en met Tim krijgen we opnieuw de extra creativiteit die we bij de start van afgelopen seizoen hebben kunnen meemaken van hem.”

Ook Reinder Brandsma, Torben Tönjann en Björn de Vries bleven de club trouw.

Meer berichten