vrijdag 14 augustus, 2020 16:10
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Heren hoofdklasse kaatsers voor het eerst in Reduzum

  Sport

Kaatsvereniging Jan Reitsma uit Reduzum vult het gat op de kaatskalender voor de Heren Hoofdklasse op 16 augustus 2020. Het ontvangen van het elitekorps van de kaatssport is voor zover bekend een primeur voor de kleine maar enthousiaste 116-jarige vereniging. MontageMarkt Grou (Sjoerd de Boer) en Agriland Assurantieadvies (Wilco de Boer) maken dit gebeuren financieel mogelijk.

Covid 19 zorgde voor een grote scheuring in de toch al verkorte kaatskalender van 2020. Veel verenigingen gaven hun wedstrijden, vooral hoofdklassewedstrijden, terug. KV Jan Reitsma ziet dit juist als een kans om dit jaar ook eens de Heren Hoofdklasse, het elitekorps van de kaatssport, naar Reduzum te halen. Op 16 augustus 2020 is het zover. Tien parturen in Vrije Formatie staan dan op de lijst. Vorig jaar tijdens het 115-jarige jubileum deed KV Jan Reitsma al ervaring op omdat toen de Hoofdklasse Dames-kaatsers langskwamen.

Toegang gratis, maximaal 250 personen
Vanzelfsprekend wordt deze wedstrijd georganiseerd met inachtneming van de geldende corona-richtlijnen. Dat betekent ook een maximum van 250 personen als toeschouwer. De entree voor die toeschouwers is echter wel volledig gratis! Dit alles kan niet zonder geweldige sponsors. De broers Sjoerd en Wilco de Boer waren meteen enthousiast om deze kans te omarmen. Met hun bedrijven MontageMarkt Grou (Sjoerd) en Agriland Assurantieadvies (Wilco) maken de broers De Boer dit sportieve festijn samen met de kaatsvereniging mogelijk. Het is met recht een boppeslach voor de kaatssport en Kv Jan Reitsma.

Meer berichten