Afbeelding

Sportscholen zijn weer open; fitte mensen blijven gezonder

Sport

The Boxx058

LEEUWARDEN - Door de versoepeling van de maatregelen gaan de sportscholen langzamerhand weer open. Met deze maatregelen is het mondjesmaat weer mogelijk om jouw dagelijkse sportroutine weer op te starten, en dat is maar goed ook vindt sportschooleigenaar JanPieter Monsma. Door te sporten krijg je een gezondere levensstijl en dat is heel belangrijk voor je immuunsysteem. RondOm Vandaag sprak met JanPieter over het heropenen van zijn gym

“Voor corona trainden we ook al buiten, maar in veel gevallen is het beter om ook binnen te sporten. Voor nu heb ik gewoon het hele circus naar buiten gehaald. The Boxx 058 heeft eigenlijk ook geen fitnessapparaten. Normaal werken we vooral met gewichten, dumbells, touwen en kettlebells. Het is dus voor mij heel gemakkelijk om het allemaal buiten te doen. Binnen staan echter ook dingen die niet makkelijk verplaatsbaar zijn, bijvoorbeeld een crossfit rek. Die dingen mis je wel, maar in principe kunnen we ook buiten een volledige krachttraining geven. Uiteraard zijn er genoeg veiligheidsmaatregelen genomen, zoals handen wassen en de attributen na elke training desinfecteren.”

“1 juli zijn we weer open. Bij binnenkomst moeten de handen natuurlijk gewassen worden, anderhalve meter afstand aanhouden en we werken ook met een plansysteem. Met dit systeem weet ik hoeveel mensen er binnen zijn en wie bij welke les aanwezig was. In onze gym laten we vanaf 1 juli niet meer dan acht mensen binnen zodat er altijd afstand van elkaar gehouden kan worden. We zorgen er ook voor dat we altijd genoeg tijd hebben om de gewichten en attributen na de training goed te ontsmetten. Het is heel belangrijk dat we weer aan de slag kunnen! Veel problemen komen vaak voort uit slechte voeding en weinig bewegen. Daarom is het een goede zaak om de sportscholen weer te openen. Als je niet fit bent of je zit niet lekker in je vel, dan ben je veel vatbaarder voor een heleboel ziektes.

Lifestyle en gezondheid zijn prominente onderwerpen die terugkomen bij The Boxx 058. Als jij vindt dat je hier wel hulp bij kan gebruiken moet je je aanmelden voor een training bij The Boxx058!

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00